Gyárilag színezett - sötétített üvegekről néhány információ

Nyílt titok, amelyet még azok sem tudnak, akik "mindenhez" értenek

 

Nem állok messze a valóságtól ha azt állítom, hogy ezt a néhány információt szinte senki nem tudja a gyárilag színezett üvegekről.

A gyárilag színezett üveg:

- anyagában van színezve, fóliát nem tartalmaz és nem ragasztanak fel az autó gyárakban, maximum az autó kereskedő a szalonban egy fóliázó céggel fóliáztatja le az autót még 0 km-es korában az átadást megelőzően.

- nem véd az UV A sugárzás ellen, ami a bőrrák kialakulásáért felelős (kivétel az üvegen jelzett szimbólumok alapján néhány Volvo tipus), ezért téves biztonságérzetet kelt, mert az autóban utazóknak (gyermekeknek) a sötétített üveg megszűri a napfényt, ezért automatikusan kitágul a pupillájuk és az UV A sugárzás akadálytalanul beáramlik a retinába végezve ott akár maradandó károsodást is.       A barnulást okozó UV B sugárzást minden üveg szűri.

- nincs hővédelme, bár hővédő üvegnek adják el, akár több tízezer Forintos felárért. Napjainkban a hővédelem alaptípusai a fémgőzök vagy a kerámia bevonat alkalmazása, ezek közül egyik sincs        sorozatgyártásban az autóüveg iparban.

- szilánkvédelemben egyáltalán nem részesíti az autó utasait, amely védelem balesetekkor a millió felé szétrepülő üvegszilánkok okozta súlyos sérülések ellen nyújthatna a leghatékonyabb védelmet, mivel egyben tartaná az összetört üveget.

 Ezen információk alapján mindenki maga döntheti el, hogy a gyárilag sötétített üvegekre szükséges- e fóliát rendelnie.

Az autóüveg fóliázó szakma élvonalában eltöltött csaknem negyed évszázad tapasztalata alapján a fenti felsorolásokból ha csak egy (szinte mindegyikre van) problémára nyújtana megoldást valamelyik fóliánk, akkor Én biztosan megrendelném családom - gyermekeim valamint a saját védelmem,- kényelmem és biztonságom érdekében.