Zöldül a Thomy® Folia

Szívügyünk a természetvédelem, környezetvédelem és ami az egészet egybentartja a Földünk iránti szeretet, melyet gyermekeinknek is tanítunk, mert elkeserít amikor látom, hogy vannak emberek, akik teherautószámra hordják a hulladékot folyók medreibe, ami a tengerek élővilágát is károsítja. 

 

környezetvédelem - Thomy® Folia

Egy beszélgetés közben hallottam valakitől, hogy azért nem utazik Balira, mert annak olyan piszkos a tengerpartja. Felvetettem neki a kérdést, hogy szerinted miért piszkos? Természetesen nagyra nyílt érdeklődő szemekkel várta a választ.

 

Thomy® Folia környezetvédelem

A tengerből az áramlatok és a szél segítségével a hulladék a parta vetődik és ott nincsenek part tisztító kombájnok, amelyek az éjszaka leple alatt felszedik a partra vetett szemetet, hogy a túristák tiszta "BEACH"-et találjanak reggelre, mire kijönnek süttetni a hasukat mint a spanyolországi Alicante-ban.

 

A Thomy® Folia anyagai az Európai Unió 2011/65/EU számú, veszélyes anyagok felhasználását korlátozó irányelvének (RoHS) hatálya alá eső anyagokat legfeljebb az irányelvben engedélyezett koncentrációban tartalmazza. 

 

Üvegfólia termékeink NEM tartalmaznak a RoHS irányelv által tiltott anyagokat a maximálisan megengedett koncentrációs értékek feletti mennyiségben.

 

Amióta az eszemet tudom emlékszem, hogy úgy neveltek minket a szüleink, hogy kapcsoljuk le magunk után a villanyt a WC-ben, fürdőszobában ha kijöttünk, ne folyassuk a vizet fogmosás közben, stb. Én ezt még kiegészítettem annyival, hogy mosogatás közben sem folyatom a vizet. Kertünkben sem öntöm a vizet a növényekre, hanem csöpögtető rendszert építettem ki. Szakműhelyünkben mozgásérzékelőt szereltünk a világításokra, mert senkinek nem volt fontos, hogy takarékoskodjuk az energiával csak nekem illetve a kishugomnak (amikor még együtt dolgoztunk).

Hogyha feltétlenül fontos és már nem tudnak a kollégák másképpen dolgozni, akkor bekapcsoljuk a klíma berendezéseket, de csak addig, ameddig zárva vannak az ajtók. Amikor ki vagy beállunk 1-1 autóval, akkor kikapcsoljuk a készülékeket, így nem az utcát hűtjük.

Most még csak itthon tették lehetővé a szelektív hulladék gyűjtést, de rövidesen szakműhelyünkben is bevezetjük azt.

Meghibásodott készülékeinket inkább megjavítjuk - megjavíttatjuk, minthogy újat vásároljunk a gazdaságosság ésszerű határain belűl.