Szakszerű autóüveg fólia eltávolítás - leszedés

Az autóüveg valamint az ablaküveg fóliák eltávolítása nagyságrendileg megeggyezik, de mégis annyira különbözik egymástól, hogy érdemes őket külön megemlíteni, ezért az épületüvegfóliák szakszerű eltávolításáról a hasonló nevű oldalunkon olvashatsz.

 

Felhólyagosodott autód üvegein a fólia?

Téged is zavar, amikor este belenézel a belső tükörbe, és megtöri a mögötted közlekedő jármű fényét a felhólyagosodott fólia?

 

Thomy® szakszerű fólia eltávolítás - fólia leszedés

 

 

Leszednéd, de félsz, hogy megsérül a fűtőszál, ezért inkább szakszerűen szedetnéd le szakműhelyünkben?

 

Thomy® szakszerű fólia eltávolítás - fólia leszedés

Van olyan üveggyártmány, amelyre bármennyire is vigyázol - vigyázunk és óvatosan kerül eltávolításra a fólia, különféle kíméletes megoldásokkal, ennek ellenére elválik a fűtőszál az üvegtől, melynek egyik oka, hogy gyengébben tapad a fűtőszál az üveghez, mint a fólia ragasztójához, ami akár egy gyártási hiba által is megtörténhet, de mindez addig nem derül ki, ameddig nem éri fizikai behatás a fűtőszálakat, úgy mint a fólia leszedés.

 

Frissen vásárolt üveg esetén másik ok, hogy öreg az üveg és sok-sok évet állt polcon a beszerelést megelőzően.

 

Thomy® szakszerű fólia eltávolítás - fólia leszedés hátsó fűtőszálas szélvédőről

A esetek többségében nem sérül a fűtőszál, szakszerű leszedés estén

 

 

"Csináld magad vagy EL SE KEZD?"

 

Thomy® szakszerű fólia eltávolítás - fólia leszedés

 

 

Az otthoni fólia leszedést nem javasoljuk az autóüvegek, fűtőszálak valamint a pénztárcád védelmében, mert könnyen lehetséges, hogy többe fog kerülni az okozott kár, mintha újrafóliáztattad volna az autód üvegeit.

Leggyakrabban az autók első oldalüvegeiről szedetik le Megrendelőink a fóliákat. Ennek leggyakoribb oka, hogy a Magyarországon engedélyezett 70% fényáteresztő képességnél kevesebb fényt enged át a fólia és az üveg együttesen, vagyis a vizsgákon nem felelne meg. Másik oka pedig a rendőri intézkedés - büntetés megelőzése vagy éppen az eső után köpönyeg. 

Az oldalüvegekről sem egyszerű eltávolítani a fóliát, de a hátsó szélvédő mindennél nehezebb.

A hátsó szélvédőről történő fólia szakszerű eltávolítása sem jelent garanciát arra, hogy a fűtőszál épségben marad, mert több olyan autótípus (VW, Opel, Skoda, Suzuki, Mercedes stb) van, amelyeken gyárilag annyira vékony fűtőszál van az üvegen, hogy amennyiben a legkisebb fizikai behatás éri, akkor folytonossági hiány keletkezik rajta, így mi sem tudunk garanciát vállalni arra, hogy nem szedi le a fólia a fűtőszálat. Lehetőségeink és tapasztalatunk alapján több olyan kíméletes technológiával próbáljuk eltávolítani a leszedésre ítélt fóliákat, amelyek a fűtőszál szempontjából csaknem 99,9%-os sikerrel zárulnak, de ettől függetlenül még 1x mondom, hogy 

NEM VÁLLALUNK RÁ GARANCIÁT!!!  

 

Thomy® szakszerű fólia eltávolítás - fólia leszedés hátsó fűtőszálas szélvédő fólia leszedés   

 

 

Ha rám hallgatsz, akkor Nem "Csinálod magad!"


Abban az estben ha magának csomagolja ki az ember az autója üvegeit és távolítja el a fóliát, akkor kicsit tovább tart, mintha szakszerűen célszerszámokkal, szakembereink vennék le a fóliákat, valamint az sem lehetetlen, hogy kicsit ideges is lesz. Az is lehet, hogy a végén többe fog kerülni, mintha mi végeztük volna el a szakmunkát, de legalább büszkén dicsekedhet, hogy megpróbálta.

Amennyiben mégsem voltam meggyőző és az olvasottak ellenére mégis partizán akcióban neki kezdesz a leszedésnek, akkor ez a néhány gondolat neked szól:

  1. A fólia sarkát segédeszközzel vagy körömmel felkaparjuk, majd a fóliát egy hirtelen mozdulattal letépjük. Ekkor mindenki megkönnyebbül, hogy "ehhez nem kell semmilyen szakmunka". Viszont abban a pillanatban amikor megérinti vagy megpróbálja lehúzni az üveget, szembesül azzal a ténnyel, hogy az üvegen maradt a fólia ragasztója. Ezt vajon mivel kell levenni? - vetődik fel jogosan a kérdés. Ablaktisztító folyadékkal kell lepermetezni és merevített pengével le kell tolni. Ezt a verziót nem ajánlom saját alkalmazásra, mert nagy az esélye, hogy az üveg megkarcolódhat. Mi műanyag pengéket alkalmazunk.
  2. Hogyha valakinek olyan "szerencséje" van, hogy gyengébb minőségű anyagokkal vannak lefóliázva az üvegei és leszedésnél a fólia ragasztója inkább a fólián marad tartósabb kapcsolatban mint az üveggel, akkor lassan - egyenletesen lehet a fóliát levenni az üvegről, akár nyom nélkül is (ehhez nem kell szakembert hívni). Érdemes hajszárítóval vagy hőlégfúvó pisztollyal egyenletesen melegíteni.

Amennyiben nem szeretnél ezzel a kellemesnek éppen nem mondható és rendkívül büdös,- és koszos (ragasztó) leszedéssel foglalkozni vagy a vegyszerrel szétmaratni a kezed, köhögő rohamot kapni a maró - irritáló hatása miatt, akkor keress meg bennünket a szakműhelyünkben, hogy egyeztessük a szakszerű leszedés időpontját!

 

 

Thomy® szakszerű fólia eltávolítás - fólia leszedés  

 


Fólia típustól és technológiától függően általában 1-4 óra alatt szakszerűen "kicsomagolunk" 1-1 autót a fóliázott üvegfelület mennyiségétől függően, de vannak olyan esetek is, hogy ennek akár a dupláját is szenvedhetünk vele, mire levarázsoljuk az elöregedett fóliákat.

Hogyha neked is gondod van a témával kapcsolatban, akkor keress nyugodtan bennünket elérhetőségeinken. Arra figyelj, hogyha mégis megpróbálkozol a leszedéssel, hogy szárazon sose told a pengét az üvegfelületen. Hogyha nem jártál sikerrel, akkor pedig gyere be a szakműhelyünkbe és ott tudunk neked segíteni.

Mindenesetre meg kell fontolni, hogy megspórolsz néhány ezer Forintot, miközben fennáll a veszélye, hogy összekarcolod az üvegeket, leszeded a fűtőszálat és nagyobb kárt okozol, mintha kifizetted volna a szakszerű fólia eltávolítást első nekifutásra, megtakarítva időt, energiát, pénzt, idegeskedést vagy akár a testi épséged is veszélyeztetve.

 

 

Thomy® szakszerű fólia eltávolítás - fólia leszedés

 

 

Véleményem és csaknem 30 éves szakmai tapasztalatom szerint a fólia eltávolításához célszerszámok hiányában és speciális technológia ismerete nélkül nem érdemes nekikezdeni, mert ez a munkafolyamat is van olyan fontos tényező, mint a professzionális kivitelezés (fólia felragasztás).

Sok sikert és türelmet vagy ha megfogadod a tanácsom, akkor várunk szeretettel szakműhelyünkben egy szakszerű fólia eltávolításra!

 

 A szakszerű üvegfólia eltávolításon kívül a taxifólia (akár hybrid taxifólia is) valamint a wrapping autó fóliák leszedésében is megoldhatjuk a problémádat. Kattins ide! Ha már sok fóliásnál voltál, de nem vállalja senki a taxifólia leszedést, akkor gurulj be hozzánk! Van tapasztalatunk bőven.>>>

Taxifólia szakszerű eltávolítás - Thomy® Folia

 

Thomy® Folia a szakszerű fólia eltávolítás szakértője

 

 

A Thomy® Folia által szerkesztett oldalakon található minden anyag a szerzői jog védelme alatt áll. Másolásuk törvénybe ütköző cselekedet, melynek minden esetben a következménye, hogy eljárást, kártérítés- és szerzői jogdíj megfizetést von maga után.
Más holnapokon való közzétételükhöz a szerző hozzájárulása szökséges. A honlap design-ja képzőművészeti alkotásnak minősül, ezért az külön is védelmet élvez. A honlap, mint egyedi összeállítás gyűjteményes műnek számít, és akkor is megilleti a védelem, ha egyes részei, összetevői egyébként nem részesülhetnének védelemben.
Részben illetve teljes másolásuk törvénybe ütköző cselekedet.
Következménye: minden esetben eljárást,- kártérítés valamint a szerzői jogdíj megfizetése.
A weboldal használatával a felhasználó automatikusan elfogadja a felhasználási feltételeket.
A tartalom fent jelzett módon történő felhasználás alapján keletkező díjfizetési kötelezettség elmulasztása esetén, felhasználó vállalja az ezzel járó jogi,- és anyagi következményeket.
A szerzői jogdíj mértéke a felhasznált tartalomtól függően, aloldalanként 100,000 Ft. + áfa.