Autóüveg fólia szakszerű eltávolítás

Felhólyagosodott autódon a fólia?

Téged is zavar, amikor este belenézel a belső tükörbe, mert megtöri a mögötted közlekedő jármű fényét a felhólyagosodott fólia?

 

Szakszerű fólia eltávolítás

 

Leszednéd, de félsz, hogy megsérül a fűtőszál, ezért inkább szakszerűen szedetnéd le szakműhelyünkben?

 

Thomy® Folia szakszerű fólia leszedés - eltávolítás

 

"Csináld magad vagy el se kezd?"

 

Thomy® Folia szakszerű fólia eltávolítás

 

Az extrém erős UV sugárzás az utóbbi időben megteszi a hatását, így a fotón is jól látható módon az autóüvegfóliák felhólyagosodnak, bemattulnak - berepedeznek és átláthatatlanná válnak, hővédelmük csökken. Optikai élvezeti értékük megszűnik, illetve negatív élménnyé módosul, ezért keresnek meg bennünket Megrendelőink, hogy szakszerűen távolítsuk el ezeket az elöregedett fóliákat, majd pótoljuk egy jobb minőségű és hosszabb élettartamú hővédő fóliával.

Az otthoni fólia leszedést nem javasoljuk az autóüvegek valamint a fűtőszálak védelmében, mert könnyen lehetséges, hogy többe fog kerülni az okozott kár, mintha újrafóliáztattad volna az autód üvegeit.

Leggyakrabban az autók első oldalüvegeiről szedetik le Megrendelőink a fóliákat. Ennek leggyakoribb oka, hogy a Magyarországon engedélyezett 70% fényáteresztő képességnél kevesebb fényt enged át a fólia és az üveg együttesen, vagyis a vizsgákon nem felelne meg. Másik oka pedig a rendőri intézkedés - büntetés megelőzése vagy éppen az eső után köpönyeg. 

Az oldalüvegekről sem egyszerű eltávolítani a fóliát, de a hátsó szélvédő mindennél nehezebb.

A hátsó szélvédőről történő fólia szakszerű eltávolítása sem jelent garanciát arra, hogy a fűtőszál épségben marad, mert több olyan autótípus (VW, Opel, Skoda, Suzuki, stb) van, amelyeken gyárilag annyira vékony fűtőszál van az üvegen, hogy amennyiben a legkisebb fizikai behatás éri, akkor folytonossági hiány keletkezik rajta, így mi sem tudunk garanciát vállalni arra, hogy nem szedi le a fólia a fűtőszálat. Lehetőségeink és tapasztalatunk alapján több olyan kíméletes technológiával próbáljuk eltávolítani a leszedésre ítélt fóliákat, amelyek a fűtőszál szempontjából csaknem 99,9%-os sikerrel zárulnak, de ettől függetlenül még 1x mondom, hogy 

NEM VÁLLALUNK RÁ GARANCIÁT.  

 

Thomy® Folia szakszerű fólia eltávolítás

 

 

Ne "Csináld magad!"

Abban az estben ha magának csomagolja ki az ember az autója üvegeit és távolítja el a fóliát, akkor kicsit tovább tart, mintha szakszerűen célszerszámokkal, szakembereink vennék le a fóliákat, valamint az sem lehetetlen, hogy kicsit ideges is lesz. Az is lehet, hogy a végén többe fog kerülni, mintha mi végeztük volna el a szakmunkát, de legalább büszkén dicsekedhet, hogy megpróbálta.

A fólia leszedés technológiája:

  1. A fólia sarkát segédeszközzel vagy körömmel felkaparjuk, majd a fóliát egy hirtelen mozdulattal letépjük. Ekkor mindenki megkönnyebbül, hogy "ehhez nem kell semmilyen szakmunka". Viszont abban a pillanatban amikor megérinti vagy megpróbálja lehúzni az üveget, szembesül azzal a ténnyel, hogy az üvegen maradt a fólia ragasztója. Ezt vajon mivel kell levenni? - vetődik fel jogosan a kérdés. Ablaktisztító folyadékkal kell lepermetezni és merevített pengével le kell tolni. Ezt a verziót nem ajánlom saját alkalmazásra, mert nagy az esélye, hogy az üveg megkarcolódhat. Mi műanyag pengéket alkalmazunk.
  2. Hogyha valakinek olyan "szerencséje" van, hogy gyengébb minőségű anyagokkal vannak lefóliázva az üvegei és leszedésnél a fólia ragasztója inkább a fólián marad tartósabb kapcsolatban mint az üveggel, akkor lassan - egyenletesen lehet a fóliát levenni az üvegről, akár nyom nélkül is (ehhez nem kell szakembert hívni). Érdemes hajszárítóval vagy hőlégfúvó pisztollyal egyenletesen melegíteni.

Hogyha nem szeretne ezzel a kellemesnek éppen nem mondható és rendkívül büdös,- és koszos (ragasztó) leszedéssel foglalkozni vagy a vegyszerrel szétmaratni a kezét, köhögő rohamot kapni a maró - irritáló hatása miatt, akkor keressen meg bennünket a szakműhelyünkben, hogy egyeztessük a szakszerű leszedés időpontját!

 

Thomy® Folia szakszerű fólia eltávolítás

 

 

Fólia típustól és technológiától függően általában 1-4 óra alatt szakszerűen "kicsomagolunk" 1-1 autót a fóliázott üvegfelület mennyiségétől függően.

Hogyha gondja van a témával kapcsolatban, akkor keressen nyugodtan bennünket elérhetőségeinken. Arra figyeljen, hogy szárazon sose tolja a pengét az üvegfelületen. Hogyha nem járt sikerrel, akkor pedig jöjjön be a szakműhelyünkbe és ott tudunk Önnek segíteni.

Mindenesetre meg kell fontolni, hogy első nekifutásra megspórol néhány ezer Forintot, miközben fennáll a veszélye, hogy összekarcolja az üvegeket és nagyobb kárt okoz, mintha kifizette volna a szakszerű fólia eltávolítást első nekifutásra, megtakarítva időt, energiát, pénzt, idegeskedést vagy akár a testi épségét is  veszélyeztetve.

 

Thomy® Folia szakszerű fólia eltávolítás

 

 

Véleményem és több mint negyed évszázados tapasztalatom szerint a fólia eltávolításához célszerszámok hiányában és speciális technológia ismerete nélkül nem érdemes nekikezdeni, mert ez a munkafolyamat is van olyan fontos tényező, mint a professzionális kivitelezés (fólia felragasztás).

Sok sikert és türelmet vagy ha megfogadod a tanácsom, akkor várunk szeretettel szakműhelyünkben egy szakszerű fólia eltávolításra!

 

 

 

 

Termékeinket keresd a fóliázó szakműhelyekben

vagy ha nem tudták még beszerezni,

akkor közvetlenül a Thomy® Folia-nál!

 

A Thomy® Folia által szerkesztett oldalakon található minden anyag a szerzői jog védelme alatt áll. Másolásuk törvénybe ütköző cselekedet, melynek minden esetben a következménye, hogy eljárást, kártérítés- és szerzői jogdíj megfizetést von maga után.
Más holnapokon való közzétételükhöz a szerző hozzájárulása szökséges. A honlap design-ja képzőművészeti alkotásnak minősül, ezért az külön is védelmet élvez. A honlap, mint egyedi összeállítás gyűjteményes műnek számít, és akkor is megilleti a védelem, ha egyes részei, összetevői egyébként nem részesülhetnének védelemben.
Részben illetve teljes másolásuk törvénybe ütköző cselekedet.
Következménye: minden esetben eljárást,- kártérítés valamint a szerzői jogdíj megfizetése.
A weboldal használatával a felhasználó automatikusan elfogadja a felhasználási feltételeket.
A tartalom fent jelzett módon történő felhasználás alapján keletkező díjfizetési kötelezettség elmulasztása esetén, felhasználó vállalja az ezzel járó jogi,- és anyagi következményeket.
A szerzői jogdíj mértéke a felhasznált tartalomtól függően, aloldalanként 100,000 Ft. + áfa.