Nyílászáró keret (ablakkeret) fóliázás

 ... másnéven folyékony ablakkeret fóliázás, amely külső valamint belső oldalon egyaránt felhasználható, sőt amit más öntapadós anyagokkal már meg sem lehet oldani, mégpedig az, hogy a falcokat is be tudjuk vonni a kívánt színnel. És ez még nem minden. Ha úgy érzed, hogy te is át tudod színezni az ablakkereteket, akkor rendeld meg a csináld magad folyékony ablakkeret fólia csomagot alap vagy profi csináld magad csomagban. 

 

Miért rendelnek folyékony ablakkeret fóliázást Megrendelőink:

 • Színes nyílászárót rendeltek, de amikor megérkezett, akkor derült ki, hogy mégsem a kívánt színben jött meg? Sokat kell várni, mire korrigálják a hibát (a házunk nyílászárói más színben érkeztek mint ahogy rendeltük).
 • A beépítő védőfólia rajta maradt évekig a kereteken, ami az UV sugárzás hatására ráégett a keretszerkezetre.
 • Ugyanezt a beépítő fóliát megpróbálták eltávolítani a keret felületéről és közben megsérül a műanyag felület.
 • Fa nyílászáró esetén az időjárás rövid időn belül tönkreteszi a bevonó anyagokat.

Thomy® folyékony ablakkeret fóliázás                     

A fenti problémákkal rendszeresen találkozunk, de ne aggódj tovább, mert a Thomy® folyékony fóliákkal megoldjuk a problémádat.   

A Thomy® folyékony fólia kivitelezhető szórópisztollyal és spray-ből egyaránt, szórással, hengerelve, ecsetelve vagy merítéssel. Rendkívül szélesek a felhasználási lehetősségei Földön, vízen és a levegőben így szinte minden területen, alkalmazzuk Megrendelőink különleges igényeit is kielégítve. 
 
Tökéletes a tapadása fémre, üvegre, textilre, fára, műanyagra, gumira és téglára - betonra egyarán, de még nedves helységek falszigetelésére is alkalmazzák.
 

Thomy® Folyékony Fólia

 

A bevonat kivitelezése gyorsabban - hatékonyabban történik, mint korábban más korábban alkalmazott öntapadós fóliázó technológiákkal.

Az anyag oldószeres, rendkívül gyorsan száradó egykomponensű "folyékony gumi". Alkalmazása során, praktikus és egyszerű felhasználást tapasztaltunk, valamint lenyűgöző megjelenést kölcsönöz a bevont felületeken. 

A folyékony nyílászárókeret fólia egy forradalmian új ragasztóréteg nélküli rugalmas bevonat, amely tettszőleges színben rendelhető és amennyiben nincs már rá szükség vagy akár más színt álmodik meg a Megrendelő, akkor bármikor nyom nélkül visszaszedhető.

A sokrétű felhasználást biztosító folyékony fóliának kifejezetten nagy a rugalmassága (akár 400%). Jó a kopásállósága. Savaknak és lúgoknak is ellenáll. Tökéletesen alkalmazható -35°C és +93 °C közötti hőmérséklet tartományban. Rugalmasságát még extrém igénybevétel esetén is megtartja.

Kivitelezése: nyílászáró körüli területet valamint az üveg felületét kimaszkoljuk (takarjuk), a bevonandó keret felületét megtisztítjuk - zsírtalanítjuk. Belső kivitelezést megelőzően a megfelelő szellőzést biztosítani szükséges.

 

Thomy® Folyékony Fólia

 

A zsírtalanítást követően szórópisztolyos fújással kerül fel a kívánt felületre a kiválasztott színárnyalat. Ez annyit jelent, hogy az anyag a fújást követően felveszi a keretszerkezet formáját, mint egy festék, majd a kiszáradást követően sztatikusan (aktív ragasztó nélkül) tapad a felületre, amely amikor már megunta a Megrendelő és másik színt szeretne egy évekkel későbbi felújítás során, akkor szakszerűen eltávolítjuk és az új színt felfújjuk a keretekre. A folyékony keretfóliával bevont felület nagyon kellemes tapintású és könnyen tisztítható.

Munkálatok végeztével javítóanyagot is adunk, amellyel sérülés esetén akár a teljes felület visszaszedése nélkül is hatékonyan lehet orvosolni, "helyi kezeléssel", érzéstelenítés nélkül.

Rendeltetésszerű használat esetén belső alkalmazásnál 3  év,- míg külső felhasználásnál 1 év a garancia, mely nem vonatkozik: karcolásokra, vágásokra, szakadásokra, nem rendeltetésszerű használatból-tisztításból, (ecet, súrolószer, ammónia tartalmú tisztítószer, pengézés, gőzborotválás-magas nyomású mosó stb.) eredendő sérülésekre. 

 A kivánt szín választható az adott színhez kevert pigmentek alapján (metál, gyönygház, kaméleon - flip/flop, fluoreszkáló, neon, stb):

Thomy® folyékony ablakkeret fóliázás

 

Amennyiben csak egyszerű alapszínekben gondolkodsz, akkor a RAL színskála 210 árnyalatából tudsz választani.

Thomy® Folyékony ablakkeret fóliázás

Akár egy sarok konyhaablakot is át tudunk "varázsolni" néhány óra alatt 

 

Thomy® folyékony ablakkeret fóliázás

 

 Thomy® folyékony ablakkeret fóliázás

 

A fotón látható Bécs belvárosában lévő étterem nyílászáró kereteinek fóliázását azért folyékony fóliával végeztük el, mert az időjárási viszonyok már annyira mostohák voltak (télen), hogy az öntapadós fóliákat azon az alacsony hőmérsékleten nem lehett kivitelezni, viszont a folyékony fólia azóta is hibátlanul ellátja a feladatát.

 

Thomy® folyékony ablakkeret fóliázás       Thomy® folyékony ablakkeret fóliázás

Ablakkeret fóliázás előtt

 

Thomy® ablakkeret fóliázás       Thomy® ablakkeret fóliázás      

Ablakkeret fóliázás után (RAL 7016)

 

Nagy bajban lesz aki színt szeretne választani, mert 2-3 színből könnyen választ az ember, de amikor elétesznek egy RAL színkatalógust és annak is a sokszorosát tudjuk produkálni, akkor jön a fekete leves.  Hogyha azt mondom, hogy az autófényezésben ismert összes színt tudjuk biztosítani, akkor nem állok messze a valóságtól, ami a színek garmadán kívül magában foglalja a flip-flop, gyönygház, metál, kaméleon típusokat is.

Igény szerint lehet fényes, illetve a most nagyon divatos matt fedő felülettel is rendelni. 
 

 

Thomy® folyékony ablakkeret fóliázás       Thomy® folyékony ablakkeret fóliázás

Ablakkeret fóliázás előtt

 

Thomy® folyékony ablakkeret fóliázás       Thomy® folyékony ablakkeret fóliázás

Ablakkeret fóliázás után (antracit - grafit metál - Frozen Gray)

 

 

A hagyományos öntapadós fóliákkal ellentétben a folyékony keretfólia vágások nélkül kerül az elemekre még a nagyon ívelt felületekre is, továbbá nem lesznek gyűrődések, légbuborékok és utoljára de nem utolsó sorban igény esetén a falcok is bevonásra kerülhetnek a kiválasztott új színnel, ami korábban nem volt megoldható.

A teljesség igénye nélkül az alábbi ötleteket nyújtjuk a folyékony fólia felhasználására: szerszám markolatok, felni, hűtőrács, visszapillantó tükör ház, motorkerékpár, bicikli, hajó, stb, stb. (milliónyi lehetősség a felhasználásra).
 
A folyékony ablakkeret fólia tulajdonságai: tartós, RAL színskála minden árnyalatában rendelhető, szigetel, vastagsága,- és rugalmassága által védi az eredeti felületet, nyomtalanul eltávolítható. 
 
Előnyei: a „rücsis” illetve egyenetlen, hagyományos fóliákkal bevonhatatlan felületeken is tökéletesen megtapad, akár a negatív ívekben is, éles sarkokon nincsenek gyűrődések, a bemélyedéseknél nincs illesztés valamint a falcok is maradéktalanul bevonásra kerülhetnek igény esetén. 
 
 
A Thomy® Folyékony fólia felhasználható továbbá vizes helységek falának bevonására - szigetelésre, így az első réteggel bevonjuk a nedves falfeklületet az oldattal, majd ezután visszük fel célszerszámokkal az anyagot több rétegben. 
 
 
 Thomy® folyékony ablakkeret fóliázás
 
Nagy gondot jelent ha valaki nem szedi le időben a beépítő fóliákat az új nyílászárókról, mert azok ráégnek az új keretekre és nem állok messze a valóságtól hogyha azt mondom, hogy egyszerűbb folyékony fóliázni mint leszedni.
 
 
Thomy® folyékony ablakkeret fóliázás
 
Az időjárás viszontagságai erősen próbára teszik a fa nyílászárókat, melyek még a keretek szétrepedése előtt kivitelezett folyékony fóliázása megoldhatja ezt a problémát.
Félreértés ne essék, mert attól, hogy a fa nyílászáró keretekre ráfújjuk a szép folyékony fóliát, attól az alatta lévő elöregedett fa szerkezet nem fog egy varázsütésre újjá változni.
Hogyha erre lenne igény, akkor érdemes egy asztalos szakemberrel megcsináltatni az előkészületeket a folyékony ablakkeret fóliázás előtt.
Ha finoman akarok fogalmazni, akkor hogyha egy szétázott - szétrepedezett fa keretre fújat a Megrendelő folyékony fóliát, akkor ne csodálkozzon és tegye fel a kérdést, hogy mitől lett a végeredmény ilyen csúnya!
Logikusan mi sem tudunk sz...ból várat építeni, viszont ha megkérdezik a véleményünket, akkor tudunk néhány tapasztalatról beszámolni.
 
 

Hogyha azt szeretnéd, hogy a lehető legpontosabb árajánlatot adjuk, akkor kérlek e-mail-ben az alábbi kérdésekre válaszolj:

 • Helyileg merre van az épület?
 • Hány darab ablakkeretet szeretnél fóliáztatni?
 • Milyen színre szeretnéd változtatni a nyílászáró kereteket?
 • Melyek a fóliázandó ablakkeretek vízszintes és függőleges méretei?
 • Az ablakok melyik oldalán szeretnéd a folyékony fóliázást (külső, belső, falc)?
 • A keretek legmagasabb pontja, milyen magasan van a talajtól (kell-e állvány vagy létra)?
 • A nyílászárók melletti falfelületeken végleges a festés/burkolat, vagy jön még rá fedőréteg?
 • Az olcsóbb Csináld Magad Csomag is érdekel vagy nem akarod összemaszatolni magad és mi végezzük a kivitelezést?
 • A munkálatok végeztével letisztítsuk az üvegfelületeket azokon az ablakokon amelyen fóliáztuk a kereteket (azon az oldalon)?
 • Minden ablakról küldj fotót, mert a több darabból osztott keretre sokkal több anyagot kell felhasználni, mintha teli üveges nyílászáró lenne!
 • Megrendelő / érdeklődő telefonszáma. 
 
Amint elküldöd a fenti kérdésekre válaszaidat, mi kidolgozzuk és lehetőségeinktől - leterheltségünktől függően rövidesen válaszolunk és elküldjük ajánaltunkat - szakvéleményünket.
 

A megadott adatok alapján történik az előzetes ajánlattétel.

A végleges árajánlatot csak személyes felmérés alapján van lehetőségünk adni, amely felmérés ára a megrendelés árából levonásra kerül, tehát ingyenes.

 
 
Rendelhető otthoni "Csináld Magad" csomagban is spray-ben vagy literes kiszerelésben egyaránt.
 
 

ÚJ SZOLGÁLTATÁSUNK:

Sokszor találkozunk munkánk során azzal az igénnyel, hogy folyékony fólia helyett festéket szeretne fújatni a Megrendelő a nyílászáró kereteire.

Miért jó ez?

Azért, mert a speciális festő gépeinket úgy tervezték, hogy kiváló felületet vigyen fel ecsetnyomok nélkül a nyílászáró keretekre, ajtókra, a kivitelezéseink során.

Természetesen ismét vettük a fáradtságot és tovább képeztük magunkat, hogy ezt a felmerült igényt is maradéktalanul ki tudjuk elégíteni. Felméréseinket követően igény esetén akár mindkét bevonattal való kivitelezésre is tudunk árajánlatot adni.

 

 

Ha fólia, akkor naná, hogy Thomy® Folia. Mi más?

 

 

A Thomy® Folia által szerkesztett oldalakon található minden anyag a szerzői jog védelme alatt áll. Másolásuk törvénybe ütköző cselekedet, melynek minden esetben a következménye, hogy eljárást, kártérítés- és szerzői jogdíj megfizetést von maga után.
Más holnapokon való közzétételükhöz a szerző hozzájárulása szökséges. A honlap design-ja képzőművészeti alkotásnak minősül, ezért az külön is védelmet élvez. A honlap, mint egyedi összeállítás gyűjteményes műnek számít, és akkor is megilleti a védelem, ha egyes részei, összetevői egyébként nem részesülhetnének védelemben.
Részben illetve teljes másolásuk törvénybe ütköző cselekedet.
Következménye: minden esetben eljárást,- kártérítés valamint a szerzői jogdíj megfizetése.
A weboldal használatával a felhasználó automatikusan elfogadja a felhasználási feltételeket.
A tartalom fent jelzett módon történő felhasználás alapján keletkező díjfizetési kötelezettség elmulasztása esetén, felhasználó vállalja az ezzel járó jogi,- és anyagi következményeket.
A szerzői jogdíj mértéke a felhasznált tartalomtól függően, aloldalanként 100,000 Ft. + áfa.