Polikarbonát folyékony hővédő réteg, akár télikertekre is

Thomy® Hot Stop 


 

Rólunk írták:

Korrekt ügyintézés és árak mellett, kaptunk olyan megoldást, ahol a télikertünk hőmérséklete 7 fokkal csökkent a nyári időszakban.
Jó szívvel ajánlom őket!
 
Jagodics Tamás 

 

Milyen célból kerülnek fel az épületek tetejére a polikarbonát felületek?

  • Energiát lehet használatukkal megtakarítani mivel természetes fény áramlik be rajtuk keresztül az épületbe, viszont nyáron rengeteg napenergia is beömlik rajtuk keresztül, ami próbára teszi a klíma berendezéseket és az ott tartózkodó dolgozók tűrőképességét.
  • Füstelvezetés és szellőztetés.
     

Tudtad, hogy még a több mint 30 mm vastagságú polikarbonát is nagyon sok melegítő napenergiát enged át a tetőszerkezetbe épített bevilágító felületeken? Környezettudatosan élsz és védenéd a Földünket? Csökkentenéd nyáron az épület hűtésre fordított energia költségeit és az ökológiai lábnyomát valamint a tető bevilágító felületein akadálytalanul beáramló forróságot?

A fóliagyártóknál is megjelentek próbálkozások a polikarbonát felületek hővédelmére, de a végeredmény minden esetben ugyanaz, mégpedig, hogy a fólia rövid ideig bírja a polikarbonát hőtágulását és a zsugorodását elviselni, ezért a felülete megreped és tönkremegy.

A bevilágító - felülvilágító füstelvezető - szellőztető kupolák polikarbonát alapanyagból készülnek. 

 

Thomy® Hot Stop

 Az ózonréteg vékonyodásával az UV sugárzás évről - évre erősödik, ami még a műanyagokra is hatással van, melyek a napfény hő,- valamint UV sugárzás negatív hatására rövid idő alatt elöregedhetnek.

 

Thomy® Hot Stop

Először elveszíthetik rugalmasságukat, kikeményedhetnek, rideggé és végül törékennyé válhatnak.

 

Thomy® Hot Stop

Nagymértékben csökkenhet a fényáteresztő képességük, valamint jégverések alkalmával eltörhetnek - kilyukadhatnak.

 

 

Amennyiben gazdaságilag megéri, akkor az esetleges jégkárokat hatékonyan tudjuk javítani egy speciális technológia jóvoltából.

Mit jelent az, hogy gazdaságilag megéri?

Annyit jelent, hogy a javítás ne kerüljön annyiba vagy többe mint egy új polikarbonát.

 

Thomy® Hot Stop - jégkárosult polikarbonátok speciális javítása

A folyamatosan emelkedő UV sugárzás és az égető napsugarak rövid idő alatt tönkreteszik a polikarbonátot, melynek anyagát károsítják, így a rugalmasságát elveszti, majd a jégeső beszakítja, míg az elszíneződött felület színén jól látható, hogy az élete végét járja

 

Knorr Bremse, Hot Stop, polikarbonát   

 

   Hot Stop, Ultra Stop, polikarbonát, Knorr Bremse

Knorr Bremse felülvilágító polikarbonát felületek UV sugárzás valamint hővédelmét Thomy® Hot Stop anyagunkkal láttuk el, csaknem 3 000 m²-en.

 

Új hővédő és UV védő termékünk neve: Thomy® Hot Stop

A speciális hővédő és UV sugárzásvédő bevonatunk 1969-ben Németországban került kifejlesztésre kutatások eredményeképpen, amely a leghatékonyabb védelmet nyújtja a Nap káros sugaraival szemben üvegen valamint egyenetlen műanyag felületeken egyaránt.

A XXI. század szabadalmaztatott hő,- és UV védő anyaga, amely egyedülálló a hővédelmi piacon.

Alkalmazható egyenetlen üvegfelületeken és műanyag felülvilágítókon (felülvilágító donga, felülvilágító kupola, sávbevilágító, sávfelülvilágító, íves tetőtér ablak):

- kopolit üveg,

- drótos üveg,

- katedrál üveg,

- plexi,

- polikarbonát,

- lexán bevilágító felületeken a legjobb hővédelem érdekében (felülvilágító kupola).

 

 

Felhasználási területek:

- raktárak,

- irodák,

- csarnokok,

- üzemek,

- gyárak, stb.

 

 

Csak egy szemléltető adat, ami jól értelmezhető:
A teljes napenergia besugárzás 1 366 W/m², amiből a légkörön keresztül haladva veszteséget szenved - gyengül, de nagyságrendileg 900 - 1 000  W besugárzással számolhatunk m²-enként.   
 
1, A védőréteg nélküli felületen elvégeztük a legerősebb napsugárzás  beállítását a mérőműszeren 100%-ra.
Ezt követően a nem védett polikarbonát alatt is megmértük az áteresztett napenergiát a belső területen a kupola alatt, ahol csaknem fele akadály nélkül áramlik befelé.
Ez a felület lényegesen gyengébb teljesítményt produkált (58%), mint a Thomy® Hot Stop  bevonattal ellátott polikarbonátok, csökkentve a komfortérzetet valamint rontva a munkakörülményeket, előidézve a kényszerleállást és termeléskiesést..
 
2, A Thomy® Hot Stop  teszt felületen a 100% beállítása után, műszerrel a bevonattal védett polikarbonát alatt történt mérés, ahol a védőrétegnek köszönhetően az anyag teljesítménye elérheti és meghaladhatja a 75%-ot.

 

 

Polikarbonát kupola - Thomy® Hot Stop


Több mint 26 éve vagyunk az üvegfóliázási szakma élvonalában és a külső hővédő fóliázás specialistájának tartanak bennünket, ezért kerestünk egy olyan hővédelmi megoldást, ami egyenetlen - ívelt valamint felülvilágító és oldalvilágító felületekre tudunk kivitelezni, amelyet mind árban - minőségben, mind technikai paramétereiben legalább annyit produkál vagy még annál is többet mint a hagyományos fóliák, Megrendelőink legmagasabb hővédelmi igényeit kielégítve. A fóliák nagy hátránya, hogy nem bírja a polikarbonát felületek állandó mozgását. Reggel a hő hatására kitágul, majd este összezsugorodik. A fólia előbb - utóbb a sok mozgástól szétrepedezik és tönkremegy.

 

polikarbonát kupola - Thomy® Hot Stop

 

A Thomy® Hot Stop bevonat jellemzően hatékony védelmet nyújt  a napsugárzás ellen, minden típusú műanyag felületen: plexi, polikarbonát, lexan valamint egyenetlen katedrál,- kopolit és drótos üvegekre. Használata során világos marad a helységben, ugyanakkor 99% UV védelmet biztosít. Folyékony hővédő réteg maximális UV védelemmel. Vízszintes, döntött és függőleges felületek folyékony védőanyaga. Első ránézésre egy matt fehér felületet láthatunk, amely nagy mértékben átengedi a beáramló fényt, viszont megszűri a mindent felmelegítő napenergiát. Kellemes szűrt fényt biztosít a komfortérzet növelésével. Sok helyen (köztük a repülőterek közelében) probléma az épületek tetejébe beépített felülvilágító és füstelvezető polikarbonát kupola tükröződés mentesítése, minimális fényveszteséggel, melyre tökéletes megoldás a Thomy® Hot Stop.

A tető külső hőmérséklete elérheti a 65-75 °C-fokot is


A Thomy® Hot Stop bevonatot 15 °C- fok alatt nem lehet kivitelezni, így a munkálatokra legalkalmasabb a tavasztól őszig terjedő időszak, napfényes időjárással. A felmérési,- és munkalapokon egyéb fontos adatokkal együtt feltüntetjük a védendő helység fal,- plafon, berendezési tárgyak illetve padló felületének hőmérsékletét valamint a polikarbonát felületen mért napenergia áteresztést a Thomy® Hot Stop bevonás előtt és után. Ezen adtok alapján jól látható, hogy mekkora hővédelmet kapunk a folyékony hővédő bevonatnak köszönhetően.

 

 

 


Thomy® Hot Stop bevonat teljesítmény adatai a következők 3 rétegű felhasználás során (1dl/m2):

UV- védelem - 99%  

Hővédelem - 85%

Vakító napfény elleni védelem - 65%

Fényáteresztő képesség – 85-95%

Tűzveszélyességi osztály: tartályban B osztály, kivitelezés után A osztály.

 

A bevonat alapja az alkid gyanta, amely jól tapad minden műanyag és üveg felületen.

Alkalmazható továbbá bármilyen egyenetlen felületen, amelyek esetenként már deformálódtak - torzultak a napsugárzástól.

A bevonat a fóliákkal ellentétben állandóan megőrzi rugalmasságát (nem törik).

A kivitelezői ár függ a bevonandó munkafelület mennyiségétől, kivitelezés technológiájától  valamint  a kivitelezés - beruházás helyétől.

Az anyag nem megvásárolható kivitelezés nélkül, így tudjuk biztosítani a felületfüggő 2 - 10 év gyári garancia támogatást.

A Thomy® Hot Stop anyaggal kezelt felület nem tisztítható gőzborotvával. Csak locsolótömlővel lehet esőztetni.

Zsíroldó mosogatószerrel és egy speciális vegyszerrel történik az előtisztítás.


Három féle Thomy® Hot Stop kivitelezést különböztetünk meg:

1, Síküvegre - folyatással,

2, Kopolit üvegnél - hengerléssel,

3, A többi műanyag felületen - szórással.

 

 
Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

 

Garancia idő:

- függőleges felületen történő alkalmazásnál 10 év, döntött kivitelezésnél 3 év, míg vízszintes felületen 1 év.  Várható élettartam időjárási visznyoktól és környezeti behatásoktól függően akár a 25 évet is elérheti.Európában jogszabály írja elő, ipari ingatlanoknál, hogy az épületek tetőszerkezetének bevilágíthatóságát természetes fénnyel, amelynek minimális mértéke 40%, így elkerülhető illetve nagy mértékben csökkenthető a mesterséges fények valamint a klíma berendezések használata, megtakarítva az energia költségeket, csökkentve a széndioxid kibocsátást. Thomy® Hot Stop nem nyújt védelmet a jégkárok ellen.


Ha bármilyen további kérdésed van a témával kapcsolatban, akkor kérlek keress meg bennünket elérhetőségeinken!  

A pontos méretek felmérése miatt helyszíni bejárásra valamint szaktanácsadásra van szükségünk az árajánlat leadásához.

Védd a Földet és a pénztárcádat!

Takaríts meg energiát (klimatizálási költségeket) és tartsd kint a mindent felmelegítő napenergiát!

 
MEGRENDELEM MOST! >>>

 

Miért érdemes a Thomy® Hot Stop rendszert választani?

1, Energiaköltségek csökkentése
2, Komfortérzet javítása
3, A beruházást követően a megtakarítás összege már szabad szemmel is jól látható
4, A garancia időn túl + 3 év ingyenes ellenőrzés és szükség esetén karbantartást vállalunk
5, Csökken az épület széndioxid kibocsátása
6, Kisebb lesz a cégnek és épületének az ökológiai lábnyoma
7, Földünket védhetjük egy kis odafigyeléssel
... és még tudnám sorolni.


Kinek nem ajánljuk a Thomy® Hot Stop speciális hő,- és UV sugárzásvédő bevonatot?


1, Akik rövid távon gondolkodnak és nem tervezik hosszú távon a működésüket Magyarországon
2, Akiknek nem jelent problémát hogy fölöslegesen ad ki havi szinten több mint 1 millió Forintot, amelyet a kasszában tarthatna
3, Akinek nem érdeke, hogy a munkavállalóit megtartsa és azok kellemes környezetben végezhessék munkájukat
4, Akit nem érdekel a környezetvédelem és, hogy a gyermekeink milyen környezeti behatások mellett lesznek kénytelenek leélni az életüket
5, Aki jobban szeret beleszippantani a szénmonoxiddal dúsított levegőbe, mint a friss oxigénbe
6, Akinek mindegy, hogy az épületben kellemes hőmérséklet vagy túl melegedet