Autóüveg fólia leszedés (eltávolítás) szakszerűen

 

Az otthoni fólia leszedést nem javasoljuk az autóüvegek épségének a védelmében, mert könnyen lehetséges, hogy többe fog kerülni az okozott kár (fűtőszál sérülés, karcolás), mintha újrafóliáztattad volna az autód üvegeit.

Leggyakrabban az autók első oldalüvegeiről szedetik le Megrendelőink a fóliákat.

Ennek leggyakoribb oka, hogy a Magyarországon engedélyezett 70% fényáteresztő képességnél kevesebb fényt enged át a fólia és az üveg együttesen, vagyis a vizsgákon nem felelne meg, másik oka pedig a rendőri intézkedés vagy büntetés megelőzése vagy éppen eső után köpönyeg.

Az oldalüvegekről sem egyszerű eltávolítani a fóliát, de a hátsó szélvédő mindennél nehezebb illetve bonyolultabb valamint több lehet az anyagi kár a szakszerűtlen elávolítás következtében.

A hátsó szélvédőről történő fólia szakszerű eltávolítása sem jelent garanciát arra, hogy a fűtőszál épségben marad, mert több olyan autótípus (VW, Opel, Skoda, Suzuki) van, amelyeken gyárilag annyira vékony fűtőszál van az üvegen, hogy amennyiben a legkisebb fizikai behatás éri, akkor folytonossági hiány keletkezik rajta, így mi sem tudunk garanciát vállalni arra, hogy nem szedi le a fólia a fűtőszálat, viszont nagyságrendekkel kisebb a sérülés esélye hogyha szakműhelyünkben végezzük el az elávolítást. Lehetőségeink és tapasztalatunk alapján több olyan kíméletes technológiával próbáljuk eltávolítani a leszedésre ítélt fóliákat, amelyek a fűtőszál szempontjából csaknem 99,9%-os sikerrel zárulnak, de ettől függetlenül még 1x mondom, hogy NEM VÁLLALUNK RÁ GARANCIÁT

Hogyha rám hallgatsz, akkor ezt Ne "Csináld magad!"

Abban az estben ha magának csomagolja ki az ember az autója üvegeit és távolítja el a fóliát, akkor kicsit tovább tart mintha mi szakszerűen, célszerszámokkal vennénk le a fóliákat, valamint az sem lehetetlen, hogy kicsit ideges is leszel. Az is lehet, hogy a végén többe fog kerülni, mintha mi végeztük volna el a szakmunkát, de legalább büszkén dicsekedhetsz, hogy megpróbáltad.

A fólia leszedés technológiája:

  1. A fólia sarkát segédeszközzel (penge) vagy körömmel felkaparjuk, majd a fóliát egy hirtelen mozdulattal letépjük. Ekkor mindenki megkönnyebbül, hogy "ehhez nem kell semmilyen szakember". Viszont abban a pillanatban amikor megérinted vagy megpróbálod lehúzni az üveget, szembesülsz azzal a ténnyel, hogy az üvegen maradt a fólia ragasztója. Ezt vajon mivel kell levenni? - vetődik fel jogosan a kérdés. Ablaktisztító folyadékkal kell lepermetezni és merevített pengével le kell tolni a meglágyult ragasztót. Ezt a munkafolyamatot sem ajánlom saját kivitelezésre, mert nagy az esélye, hogy az üveg megkarcolódhat. Mi műanyag pengéket alkalmazunk.
  2. Hogyha valakinek olyan "szerencséje" van, hogy gyengébb minőségű anyagokkal vannak lefóliázva az üvegei és leszedésnél a fólia ragasztója inkább a fólián marad tartósabb kapcsolatban mint az üveggel, akkor lassan - egyenletesen lehet a fóliát levenni az üvegről, akár nyom nélkül is (ehhez nem kell szakembert hívni).

Hogyha nem szeretnél ezzel a kellemesnek éppen nem mondható és rendkívül büdös- és koszos (ragasztó) leszedéssel foglalkozni vagy a vegyszerrel szétmaratni a kezed, köhögő rohamot kapni a maró - irritáló hatása miatt, akkor keress meg bennünket a szakműhelyünkben, hogy egyeztessük a szakszerű leszedés időpontját!

Fólia típustól és technológiától függően általában 1-4 óra alatt szakszerűen "kicsomagolunk" 1-1 autót a fóliázott üvegfelület mennyiségétől függően.

Hogyha gondod van a témával kapcsolatban, akkor keress meg nyugodtan bennünket elérhetőségeinken. Arra figyelj, hogy szárazon sose told a pengét az üvegfelületen. Hogyha nem jártál sikerrel, akkor gyere be a szakműhelyünkbe és ott tudunk neked segíteni.

Mindenesetre meg kell fontolni, hogy első nekifutásra megspórolsz néhány ezer Forintot, miközben fennáll a veszélye, hogy összekarcolod az üvegeket és nagyobb kárt okozol, mintha kifizetted volna a szakszerű fólia eltávolítást.

Véleményem és több mint negyed évszázados tapasztalatom szerint a fólia eltávolítás célszerszámok hiányában és speciális technológia ismerete nélkül nem érdemes nekikezdeni, mert ez a munkafolyamat is van olyan fontos tényező mint a professzionális kivitelezés (fólia felragasztás).

Sok sikert és türelmet vagy ha megfogadod tanácsom, akkor várunk szeretettel szakműhelyünkben egy jó kis szakszerű fólia eltávolításra!

 

Várjuk megrendelésed! >>>