TETŐTÉR ABLAKOK HŐVÉDŐ FÓLIÁZÁSA és HŐVÉDŐ ROLÓZÁSA

HŐVÉDŐ FÓLIÁZÁS

Sajnos a tetőterekben reked meg az épületből felfelé áramló meleg levegő nagy része, így nyáron akár az elviselhetetlenségig tud fokozódni a belső hőmérséklet, ami elronthatja az ott lakók éjszakáját is, amikor konkrétan saját levükben pácolódnak. A gyermekek és szülők egyaránt ingerültek, ráadásul a kicsik folyamatosan sírnak, míg a szüleiket is veri a víz, mert nem találnak megoldást a tetőtér hővédelmére. Beállítanak 1-2 ventillátort, de attól meg huzatot kap a szemük, miközben napi szinten próbálják a legjobb megoldást megtalálni, árnyékolással (kartonlapok, szövet anyagok, alufólia, stb). Mi nem ezt tartjuk a leghatékonyabb megoldásnak a problémára, de ameddig nem érünk oda a Megrendelőhöz, addig ez is jó lesz.

 

 

Sokan nem tudják, de a tetőtér ablakra ragasztott üvegfóliák, nem csak tökéletes hővédelmet valamint UV sugárzás elleni védelmet nyújtanak, de ennek köszönhetően nem fakulnak ki a függönyök, szőnyegek, bútor szövetek, stb.

Nem mindegy az sem, hogy milyen fóliára esik a választás. Ne a fólia színe befolyásolja a döntést, melyet inkább a technikai paraméterek alapján érdemes szakembereinkre bízni, mert vannak olyan fólia anyagok, amelyek lehet, hogy megnyerték a Megrendelő tettszését, de annyira sok a napenergia elnyelésük, hogy thermo üveg esetén a két üvegfelület között lévő és felmelegedett légréteg nem tud tágulni, ezért a nyílászáró leggyengébb pontján keresztül fog távozni, azaz az üveget fogja eltörni, mindemellett még radiátorként is működik, így a forróságot közvetíti befelé. A fólia gyártó által ajánlott adatok szerint a fólia napenergia elnyelése ne legyen több mint 40%.

Tapasztalatunk szerint legjobb hővédelmet az ezüst tükrös anyagainkkal tudunk elérni, melyek több féle fényáteresztő képességben rendelhetők.

 

 

Miután este hazamentünk, már csak a forró levegőt tudjuk kiszellőztetni a tetőtérből, de az általa felforrósodott tárgyak még órákig ontják magukból a meleget.

 

 

A legerősebb hővédő fóliáink akár 79% hővédelmet is produkálhatnak 99% UV sugárzásvédelem mellett, ami akár 5-10 C fokos hőmérséklet különbséget is eredményezhetnek, függően attól, hogy a fal és a tetőfelületnek mekkora az egymáshoz viszonyított aránya. Logikusan minél nagyobb az üvegfelület, annál magasabb az üvegfóliával csökkenthető napenergia beáramlása.

 

 

A hővédő üvegfóliáink hatékonyan működnek együtt a klímakészülékekkel is, mert a beáramló napenergiának nagy részét visszaverik, így lecsökken a hő beáramlásának utánpótlása. Környezetvédőknek és az életkörnyezetünkre valamit is adóknak fontos szempont, hogy a klímaberendezésekre kiadott költségek lejjebb tudják vinni akár egy szabad szemmel is jól látható összeggel. Nem utolsó sorban pedig az ökológiai lábnyomuk kisebb lehet a széndioxid kibocsátás csökkentése jóvoltából. 

 

Akik a hővédő fólia mellett döntöttek: Az "UV-fólia" (én végül ezt választottam), ami döbbenetes változást okozott - egyszerûen elviselhetô légkör lett az addigi dögletes melegbôl. Aki nem tudja, hogy fóliázott az üveg, annak nem is tûnik fel, csak ha kinyitja az ablakot. Forrás: ZAK 

 

Rendeld meg most >>>  vagy kérj árajánlatot >>>

 

 

Tetőtér ablakokra szerelhető belső hővédő rolók 

Speciális saját márkás prémium kategóriás termékünk a Thomy Folia ® hővédő roló, amely szintén fóliából készül, tehát belülről kifelé jól átlátható, de kívülről befelé nappali fényviszonyok mellett gátolja a belátást. Annyival praktikusabb mint az üvegre ragasztott hővédő fólia, hogy amikor nincs rá szükség, mert beborul az ég, illetve azt akarjuk, hogy beáramoljon tavasszal a meleg, akkor egy mozdulattal felhúzhatjuk. Szakműhelyünk irodáiban is ezeket a speciális hővédelmi technológiákat alkalmazzuk megoldásként a napfény és a mindent felforrósító napsugárzással szemben.

 

 

A kiválasztott roló anyagok technikai adataitól függően a vakító napfény akár 97%-át,- és az összes napenergia 70-95%-át verik vissza 99%-os UV védelem mellett. A hővédő fólia rolók kiegyenlített szobahőmérsékletet biztosítanak és lehetővé tehetik a hűtési - klimatizálási költségek csökkentését. A rolók anyagán lévő UV stabilizátorok elnyelik a napfény UV sugárzásának 99%-át, melynek következtében késleltetik a berendezési tárgyak idő előtti elöregedését, színük elhalványodását - kifakulását. Megszűrik a fényt és biztosítják a helységen belűli fény elosztást. Napfényes körülmények között is akadálytalan kitekintést tesznek lehetővé. Gyorsan szerelhetők, tisztítást - karbantartást nem igényelnek. Az anyag egy speciális felületi kezelés miatt érzéketlen a felületi porosodásra és kisebb mechanikai behatásokra.

 

Rendeld meg most >>>  vagy kérj árajánlatot >>> 

 

 

A Thomy Folia által szerkesztett oldalakon található minden anyag a szerzői jog védelme alatt áll. Másolásuk törvénybe ütköző cselekedet, melynek minden esetben a következménye, hogy eljárást, kártérítés- és szerzői jogdíj megfizetést von maga után.