Speciális külső felhasználású hő- és szilánkvédő fóliák

A külső felhasználású fóliák specialistájának tartanak bennünket a referenciáinknak és a szakmában eltöltött több mint 25 esztendő tapasztalatának köszönhetően.

Sokszor előfordul, hogy a hő,- és fény ellen védendő helyiségek belső üvegfelülete nem hozzáférhető vagy az üvegszerkezet nem teszi lehetővé a hőfeszültségből adódó tágulásokat,
ami üvegtörést eredményezhet a hőelnyelés miatt. Ilyenkor speciálisan erre a célra kifejlesztett külső felhasználású fóliák valamelyikét ajánlott felhasználni.
A kültéri fóliák karcmentesítő rétege kifejezetten külső felhasználásra alkalmasak, mivel az időjárás viszontagságai okozta igénybevétel külső felszerelés esetén sokkal erőteljesebb, így csak speciális fóliákat alkalmazunk.
 
A korábbi külső üvegfóliázási munkáink alkalmával sikerült kidolgoznunk egy olyan technológiát, amelynek a jóvoltából még enyhén szeles időben is tudunk a fóliákkal dolgozni, amit korábban a légmozgás megindulásakor sem tehettünk meg, mert a szél összegyűrte a fóliákat.

Már évekkel ezelőtt is egy speciális technológiát alkalmaztunk, amely kizárja az egyébként előforduló meghibásodásokat (fólia elválása, felpöndörödése). Ezt a technológiát minden külső fóliázásunk esetén bevetjük. E- módszernek köszönhető, hogy sem garanciális, sem garancián túli javítási munkálatokra nem hívtak vissza a Megrendelőink bennünket. 

A Megrendelő kifejezett igénye vagy a speciális munkakörülmények miatt az üvegfelületekre külső felszerelések esetén több fólia család is rendelkezésünkre áll, melyek különlegessége, hogy külső karcálló rétegük antisztatikus tulajdonságokkal ellátott, így a szennyeződés lényegesen nehezebben tapad meg a felületükön a hagyományos üveghez vagy a hasonló más gyártmányú külső felhasználású fóliákhoz képest. Ezzel a pozitív tulajdonságával komoly összegeket van lehetőség megtakarítani. Az ablakok későbbi megszokott és költséges gyakori tisztítása sem szükséges az eddigi rendszerességgel. Szennyeződés taszító teljesítményét alátámasztja, hogy akár savas - alkoholos filctollal történő firkálás esetén is az írás könnyen letörölhető, míg ez bármely más fólián vagy üvegről eltávolíthatatlan vagy csak körülményesen eltávolítható.

Külső fóliázásról tudni kell, hogy a levegőben lévő porszemek és egyéb szálló – repülő szennyeződések a kivitelezés során odafigyelésünk ellenére az üveg és a fólia közé kerülhetnek. Ezt a külső fólia javára írható hátrányt fokozhatja, hogyha szélcsendben, enyhe légmozgásban vagy szeles időben kell a munkálatokat elvégezni, mivel a mozgó levegő folyamatosan felkeveri a légkörben lévő port. Tapasztalatunk szerint a legjobb minőséget külső felhasználású fóliák telepítése esetén esős időben lehet produkálni, amikor a különféle szennyeződéseket a vizes – párás levegő megköti illetve a földre mossa. Ez a körülmény viszont a fóliák tapadásának nem ideális, így marad a száraz időben történő kivitelezés. A külső fóliatelepítést tavasztól őszig ajánlott elvégezni, mert a munkavégzéshez szükséges vízmennyiség kiszáradás előtti megfagyása egy fagyos éjszaka alatt tönkreteheti a felragasztott fóliákat. illetve az egész munkát amelyre semmilyen garancia nem vonatkozik.

Üvegfelületekre a megrendelő kifejezett igénye vagy a speciális munkakörülmények miatt külső felszerelések esetén több fólia család is rendelkezésünkre áll:

Külső felhasználású, tükrös, speciális erősített karcálló réteggel ellátott fólia (RHE sorozat):

A Helios (RHE) sorozat termékei kültéri karcmentes réteggel vannak ellátva. Felhasználásuk függőleges (10év garancia) és ferde síkú (5 év garancia) felületeken egyaránt javasolt. A fólia különlegessége, hogy külső karcálló rétege antisztatikus tulajdonságokkal ellátott, így a szennyeződés lényegesen nehezebben tapad meg a felületén a hagyományos üvegfelülethez vagy a hasonló külső felhasználású anyagokhoz képest. Ezzel a pozitív tulajdonságával komoly összegeket van lehetőség megtakarítani. Az ablakok későbbi megszokott és költséges tisztítása sem szükséges az eddigi rendszerességgel. Szennyeződéstaszító teljesítményét alátámasztja, hogy akár savas - alkoholos filctollal történő firkálás esetén is az írás könnyen letörölhető, míg ez bármely más fólián vagy üvegen eltávolíthatatlan vagy csak körülményesen.
 
Külső felhasználású, színtelen szilánkvédő biztonsági és anti grafiti, karcálló réteggel ellátott fólia
(SCL ER PS4)
A színtelen biztonsági fólia vastagsága 100 mikron, mely hatékony védelmet nyújt külterületen az üvegtörésekkor keletkező súlyos sérülések ellen, valamint az üvegekre történő firkálások ellen is megtaláltuk a megoldást. Kirakat üvegeket, tükröket, tömegközlekedési járművek üvegeit, reklámtáblák üvegfelületeit a karcolásoktól és grafitiktól egyaránt megvédi. A károsodott fólia az üveg sérülése nélkül cserélhető, mely csere értéke a speciális üvegszerkezet vagy a rendkívül nagy méret miatt nagyon nagy összeg lenne, így a fólia védelmében viszont a töredékéből megoldható. (10 év garancia függőleges felületre történő felszerelés esetén).
  
Referenciák külső felhasználású fóliákra döntött bevilágító és függőleges oldalüvegeken: 

  • Alexandra könyváruház (Nyugati tér) bevilágító gúlák

  • Ferihegy 2/B terminál bevilágító gúlák

  

  • Budavári I. Kerületi Önkormányzat aulájának külső felhasználású hővédő fóliázása RHE35 fólia.

City Clinic Sofia

 

Továbbá:

 

 

 

 

 

Bulgária - City Clinic Sofia (RHE35)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Audi - Győr
  • Budavári Önkormányzat - bevilágító gúlák
  • Schachermayer Áruház (bevilágító ablakok) – Biatorbágy
  • Home Sopping (Házak áruháza) bevilágító ablakok – XIII. Váci út.
  • Erzsébetligeti Uszoda
  • Szt. László kórház - Csontvelőtranszplantációs osztály
  • Raiffeisen Bank Kecskemét - Felülvilágító üvegtető
 

 
A Thomy Folia által szerkesztett oldalakon található minden anyag a szerzői jog védelme alatt áll. Másolásuk törvénybe ütköző cselekedet, melynek minden esetben a következménye, hogy eljárást, kártérítés- és szerzői jogdíj megfizetést von maga után.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Save

 

Save

 

Save

Save

Save

Save

Mentés

 

Mentés

Mentés