Kavics - bogár,- és karcolásvédő fóliák

FÉNYSZÓRÓ ÚJRAÉLESZTÉS>>

                                                                                        

 

MÁR A THOMY ® FOLIA SZAKMŰHELYEIBEN IS ELÉRHETŐ AZ ÚJ GENERÁCIÓS LLUMAR KAVICSVÉDŐ FÓLIA, AMELYNEK FELÜLETÉN A MIKRO KARCOLÁSOK BEGYÓGYULNAK - EZT A FÓLIÁNKAT "ÖNGYÓGYULÓ" ANYAGNAK NEVEZTÜK EL.

A fólia vastagsága 150 mikron és nem látszik az adott felületen.

 

 

Lehetősségekhez képest és a fóliázandó karosszéria elemek megmunkálásának finomságától függően a fóliát visszahajtjuk az elemek belső ívére, így az nem lesz hozzáférhető tisztítás során sem, okozva sérüléseket a fólián.   

 "A Rolls Roys-ot is kifinomult kézzel és érzékkel rakják össze a kézimunkát értékelő és dijjazó Megrendelők számára." - Thomy

Többször próbáltunk előre kivágott anyagokból dolgozni, de azok pontatlansága miatt felhagytunk a próbálkozásokkal és azok alkalmazásával, mert nem adjuk a nevünket olyan munkákhoz, amelynek a végeredménye nem tetszik nekem illetve a Megrendelőnek. Ez a probléma ugyan más hibájából adódik, de nálunk csapódik le és a mi munkánkat teszi tönkre és a szakértelmünket kérdőjelezik meg miatta.

A "kézi munka" vagyis a fóliák vágása - maszkolása 100%-ban szabadkézzel, gépek felhasználása nélkül történik.

 

 

Bár a lehetősségekhez képest a legnagyobb mértékben törekszünk rá, hogy 1-1 szimetrikus elemre kivágott fólia tökéletesen egyforma legyen mégis a szakavatott szemek találhatnak benne eltéréseket. Itt most néhány miliméterre gondolok. A felület nagyságától és főleg íveltségétől függően 1mm-től 10mm-ig is terjedhet.  

A LLumar kavicsvédő fólia hatékony védelmet nyújt az aszfaltról felverődő kavicsok, bitumen illetve a bogarak szétkenődő váladékában lévő vegyi anyagok ellen. Megőrzi a fényezést eredeti állapotában ezáltal az autója megjelenése évek múltán sem romlik. A fólia láthatatlan, ezáltal esztétikusan és hatékonyan alkalmazható fényezett és krómozott felületeken, valamint fényszóró üvegeken - plexiken. A téli időszakban a csúszásmentesítésre alkalmazott murva, só illetve homok által okozott sérülések ellen is védelmet nyújt.

 

Karosszériavédő fóliák:
A fólia áttetsző így a fényezés tökéletesen látszik, vagyis nem változtatja el annak színét. A fólia lágysága és rugalmassága valamint vastagsága által elnyeli a felcsapódó kavicsok mozgási energiáját. 

 

 

Tapasztalatunk és megtörtént esetek bizonyítják, hogy tökéletes védelmet nyújtanak karcolásvédő fóliáink a rosszindulatú rongálásokkal szemben is, gondolunk itt a kromofágos - savas leöntésre vagy a "kulccsalvégighúzomazautójáthogyfájjonaszíveaparasztnak" típusú emberekre. 

 

FELHASZNÁLHATÓ:

  • karosszéria elemeken (küszöbök, tükrök, sárvédő ívek, lökhárító, motorháztető, csomagtartó, kilincs ívek, tetőcsomagtartó alatti fényezett felülete), azaz minden fényezett felületen a közlekedés (földi, vizi, légi) minden területén, továbbá különféle munka- és ipari gépeken.
  • fényszóró- és ködlámpa üvegeken a törések -repedések valamint az UV sugárzás okozta mattulás ellen. 
  • akár teljes autó (tető, ajtók, sárvédők, lökhárítók) bevonása is megoldható, szakmailag nem jelent problémát, a tekercsszélesség is lehetővé teszi a kivitelezést, maximum több időre van szükségünk a kivitelezésre, mintha kevesebb elemre kerülne a leghatékonyabb védőfólia.

 

Fényszóró védőfóliák:

A fényszóró gyártók, hogy kiküszöböljék a gyors mattulást, vastagabb és időt állóbb UV lakk réteggel látták el a felületeket, de ezt a keményebb réteget már nem védi semmi a kavicsok és a homok ellen. Amikor még jó állapotban vannak a fényszórók, kevés autó tulajdonoshoz jut el az információ, mely szerint érdemes még a sérülések – kavicsfelverődések előtt, rugalmas kavicsvédő fóliával levédeni a drága fényszórókat.

FÉNYSZÓRÓ ÚJRAÉLESZTÉS>>

 

Hood protector - műbőr "kavicsvédő" anyagok - mi a tapasztalat? - miért nem ajánljuk ezt a módszert a fényezés védelmében 

Több látványos próba és teszt után látható, hogy a műbőr felület nem tapad olyan mértékben a fényezett felületre mint a karcolásvédő fólia, így a por, sár a víz segítségével egyaránt befolyik a műbőr alá és miután onnan nem tud maradéktalanul - nyom nélkül távozni, ezért a fényezésen marad, ami azt eredményezi, hogy a motorháztetőre feszített fényezést védő műbőrt a karosszéria mozgásával  beledörzsöli a lakk felületbe. Nagyon eltúlozva úgy lehet ezt elképzelni, mintha fognánk egy marék homokot és a motorháztetőre szórást követően finom mozdulatokkal dörzsölni kezdjük. Az eredmény magáért beszél. Voltak olyan esetek is, amikor levették a fényezést védő műbőrt, akkor nem csak a lakkréteget karcolta össze az alákerült por, hanem konkrétan az alapozóig vagy felhasználási időtől függően, akár fémig is ledörzsölte a lakkot, festéket és alapozót. Ezt az információt nagyon kevesen tudják, mert senki nem tájékoztat előre a veszélyről és amikor leveszik a műbőrt, akkor már késő. A károsodás maradandó és csak újra fényezéssel orvosolható.    

              
 
                                            
 
                             
 

Érdemes jól meggondolni, hogy mit szeretnénk? - jót vagy olcsót? 

A fotókon is jól látható és annak minden esetben meg vannak az okai, hogyha egy termék vagy szolgáltatás olcsóbb. A jó minőség nem olcsó de megfizethető.

 

      

 

      

 

   

A Thomy Folia által szerkesztett oldalakon található minden anyag a szerzői jog védelme alatt áll. Másolásuk törvénybe ütköző cselekedet, melynek minden esetben a következménye, hogy eljárást, kártérítés- és szerzői jogdíj megfizetést von maga után.
Más holnapokon való közzétételükhöz a szerző hozzájárulása szökséges. A honlap design-ja képzőművészeti alkotásnak minősül, ezért az külön is védelmet élvez. A honlap, mint egyedi összeállítás gyűjteményes műnek számít, és akkor is megilleti a védelem, ha egyes részei, összetevői egyébként nem részesülhetnének védelemben.
Részben illetve teljes másolásuk törvénybe ütköző cselekedet.
Következménye: minden esetben eljárást,- kártérítés valamint a szerzői jogdíj megfizetése.
A weboldal használatával a felhasználó automatikusan elfogadja a felhasználási feltételeket.
A tartalom fent jelzett módon történő felhasználás alapján keletkező díjfizetési kötelezettség elmulasztása esetén, felhasználó vállalja az ezzel járó jogi,- és anyagi következményeket.
A szerzői jogdíj mértéke a felhasznált tartalomtól függően, aloldalanként 100,000 Ft. + áfa.

Sokszorozza meg autója szépségét fóliáinkkal!

 

 

Mentés