Fólia eltávolítás szakszerűen

"Csináld magad!"

Az otthoni fólia leszedést nem javasoljuk az autóüvegek épségének a védelmében, mert könnyen lehetséges, hogy többe fog kerülni az okozott kár, mintha újrafóliáztattad volna az autód üvegeit.

Leggyakrabban az autók első oldalüvegeiről szedetik le Megrendelőink a fóliákat.

Ennek leggyakoribb oka, hogy a Magyarországon engedélyezett 70% fényáteresztő képességnél kevesebb fényt enged át a fólia és az üveg együttesen, vagyis a vizsgákon nem felelne meg. Másik oka pedig a rendőri intézkedés vagy büntetés megelőzése vagy éppen az eső után köpönyeg. 

Az oldalüvegekről sem egyszerű eltávolítani a fóliát, de a hátsó szélvédő mindennél nehezebb.

A hátsó szélvédőről történő fólia szakszerű eltávolítása sem jelent garanciát arra, hogy a fűtőszál épségben marad, mert több olyan autótípus (VW, Opel, Skoda, Suzuki, stb) van, amelyeken gyárilag annyira vékony fűtőszál van az üvegen, hogy amennyiben a legkisebb fizikai behatás éri, akkor folytonossági hiány keletkezik rajta, így mi sem tudunk garanciát vállalni arra, hogy nem szedi le a fólia a fűtőszálat. Lehetőségeink és tapasztalatunk alapján több olyan kíméletes technológiával próbáljuk eltávolítani a leszedésre ítélt fóliákat, amelyek a fűtőszál szempontjából csaknem 99,9%-os sikerrel zárulnak, de ettől függetlenül még 1x mondom, hogy NEM VÁLLALUNK RÁ GARANCIÁT.  

Ne "Csináld magad!"

Abban az estben ha magának csomagolja ki az ember az autója üvegeit és távolítja el a fóliát, akkor kicsit tovább tart mintha szakszerűen célszerszámokkal vennénk le a fóliákat, valamint az sem lehetetlen, hogy kicsit ideges is lesz. Az is lehet, hogy a végén többe fog kerülni, mintha mi végeztük volna el a szakmunkát, de legalább büszkén dicsekedhet, hogy megpróbálta.

A fólia leszedés technológiája:

  1. A fólia sarkát segédeszközzel vagy körömmel felkaparjuk, majd a fóliát egy hirtelen mozdulattal letépjük. Ekkor mindenki megkönnyebbül, hogy "ehhez nem kell semmilyen szakmunka". Viszont abban a pillanatban amikor megérinti vagy megpróbálja lehúzni az üveget, szembesül azzal a ténnyel, hogy az üvegen maradt a fólia ragasztója. Ezt vajon mivel kell levenni? - vetődik fel jogosan a kérdés. Ablaktisztító folyadékkal kell lepermetezni és merevített pengével le kell tolni. Ezt a verziót nem ajánlom saját alkalmazásra, mert nagy az esélye, hogy az üveg megkarcolódhat. Mi műanyag pengéket alkalmazunk.
  2. Hogyha valakinek olyan "szerencséje" van, hogy gyengébb minőségű anyagokkal vannak lefóliázva az üvegei és leszedésnél a fólia ragasztója inkább a fólián marad tartósabb kapcsolatban mint az üveggel, akkor lassan - egyenletesen lehet a fóliát levenni az üvegről, akár nyom nélkül is (ehhez nem kell szakembert hívni).

Hogyha nem szeretne ezzel a kellemesnek éppen nem mondható és rendkívül büdös- és koszos (ragasztó) leszedéssel foglalkozni vagy a vegyszerrel szétmaratni a kezét, köhögő rohamot kapni a maró - irritáló hatása miatt, akkor keressen meg bennünket a szakműhelyünkben, hogy egyeztessük a szakszerű leszedés időpontját!

Fólia típustól és technológiától függően általában 1-4 óra alatt szakszerűen "kicsomagolunk" 1-1 autót a fóliázott üvegfelület mennyiségétől függően.

Hogyha gondja van a témával kapcsolatban, akkor keressen nyugodtan bennünket elérhetőségeinken. Arra figyeljen, hogy szárazon sose tolja a pengét az üvegfelületen. Hogyha nem járt sikerrel, akkor pedig jöjjön be a szakműhelyünkbe és ott tudunk Önnek segíteni.

Mindenesetre meg kell fontolni, hogy első nekifutásra megspórol néhány ezer Forintot, miközben fennáll a veszélye, hogy összekarcolja az üvegeket és nagyobb kárt okoz, mintha kifizette volna a szakszerű fólia eltávolítást első nekifutásra, megtakarítva időt, energiát, pénzt, idegeskedést.

Véleményem és több mint negyed évszázados tapasztalatom szerint a fólia eltávolításához célszerszámok hiányában és speciális technológia ismerete nélkül nem érdemes nekikezdeni, mert ez a munkafolyamat is van olyan fontos tényező mint a professzionális kivitelezés (fólia felragasztás).

Sok sikert és türelmet vagy ha megfogadod a tanácsom, akkor várunk szeretettel szakműhelyünkben egy szakszerű fólia eltávolításra!

 

 

Termékeinket keresd a fóliázó szakműhelyekben!

 

 

A Thomy Folia által szerkesztett oldalakon található minden anyag a szerzői jog védelme alatt áll. Másolásuk törvénybe ütköző cselekedet, melynek minden esetben a következménye, hogy eljárást, kártérítés- és szerzői jogdíj megfizetést von maga után.