Akiket egészségesen újra közöttünk üdvözölhetünk

Szeretném hogyha minél többen tanulnának abból, hogy jelentkeznek nálunk és elmondják tapasztalataikat azok, akik időben észlelték a Melanoma vagy bármely UV sugárzás okozta bőrrák fajtát bőrükön és a szakszerű orvosi beavatkozást követően már egészségesen élik életüket.

 A következő információkra lenne szükség:

- saját szavaiddal írd le, hogy min mentél keresztűl az észleléstől a tünetmentes gyógyulásodig?
- mennyit napoztál?
- jártál-e szoláriumba és ha igen akkor mennyit, hány éves kortól?
- orvosodról - kezelésről is nyilatkozz néhány mondat erejéig.
- kérlek az életkorodat is tüntesd fel, mert tapasztalatom szerint a fiatalok ezt a betegséget nem veszik kellően komolyan,
- mivel védekezel az UV sugárzás ellen?
- milyen a hajad színe?
- a bőröd mely bőrtípushoz hasonlít a legjobban?

Ezekkel a krónikákkal nem titkolt tervem az, hogy minél többen és minél korábban ismerjék fel a bőrrák veszélyét, mely betegség a prognózisok szerint folyamatosan növekszik Magyarországon, tehát majdnem mindenkinek a közvetlen környezetében lesznek valamilyen bőrbetegségben szenvedők.

A Thomy Folia ® az ismeretterjesztésével szeretne hozzájárulni ennek a súlyos, lassan népbetegség szintjére lépő halálos betegségnek a megállításában illetve terjedésének csökkentésében.

 

 

1., Nagy Tímea

Meglepődtem, hogy ennyire mélyen bele ástad magad ebbe a hatalmas és sajnos szinte mindenkit érintő korunk betegségébe.

Nekem azt kell mondjam, hogy szerencsém volt ezzel a betegséggel kapcsolatban...

Szerintem nem érdemes pont velem példát mutatni, hisz szerencsém volt és jó indulatú volt amit kioperáltak a kezemből. De azért elmesélem a kálváriámat, mert azt alátámasztom, hogy FONTOS a KORAI felismerés. Talán az sokat megmagyaráz, hogy gyárilag vörös a hajam, ez által tök fehérbőrű vagyok. Előre leszögezem, hogy szoláriumba eddig sem nagyon jártam, mert egyszer elkaptam egy laza bőrgombát, így ettől a mesterséges napozástól hamar elment a kedvem. Viszont mióta az eszemet tudom, imádtam napozni, és ugye a hülye fejemmel azt hittem ha nem kenem be magam naptejjel akkor hamarabb lebarnulok. De ugye ebből inkább állandó leégés lett, de gondoltam bírom én, és majd bebarnulok.

Ennek sajnos 27 éves létemre lett meg a következménye. A jobb karomon a csuklóm fölött felfedeztem egy pirosas néha feketés szabálytalan alakzatú kitüremkedő valamit. Azonban nem igazán érdekelt, gondoltam engem nem érhet utol semmilyen betegség. Pár hónapig hordtam, családtagjaim ismerőseim, kollegáim naponta mondogatták, hogy meg kéne mutatni orvosnak. Én meg nagy pofával válaszoltam, áááá minek nekem orvos. Egyszer egy tök más miatt elmentem a háziorvoshoz, aki egyből kiszúrta ezt az izét a kezemen, és rám parancsolt, hogy azonnal menjek bőrgyógyászhoz. Mondanom sem kell, megijedtem, és azonnal elmentem. És ott ért a hidegzuhany, ez bizony lehet melanóma, ugye az a kérdés, hogy jó indulatú vagy rossz indulatú. Na már másnap mehettem is a szike alá, elég mélyre vágtak, hogy ki tudják szedni gyökerestől. Az orvosról inkább nem írnék, mert a viselkedése számomra nem volt megnyerő.

Megtörtént a műtét, közölték, hogy 2 hét és megjön a szövettani eredmény, hogy jó vagy rossz indulatú. Na én azt a 2 hetet nem kívánom senkinek. Eltelt a 2 hét, visszamentem, de sajnos nem tudtak érdemben bármit is mondani, legyek türelemmel című mondattal haza is zavartak. Újabb 2 hét következett. Újabb rettegés...Visszarendeltek egy olyan mikroszkópos teljes testes vizsgálatra, és ott közölték, hogy Hála Istennek jó indulatú volt, időben ki tudták vágni, és ahogy ezzel a mikro izével megnézték a környékét, nem találtak áttétet sehol. Ennek már 1,5 éve, azóta 3-4 havonta megmutatom magam orvosnak, a szoláriumokat messziről elkerülöm, dél környékén nem megyek napra ha nem muszáj, ha mégis akkor magas faktoros tejjel vastagon bekenem magam, és mindenkit figyelmeztetek ha bármi furcsát lát magán, vagy elvágja az anyajegyét, akkor AZONNAL menjen orvoshoz míg nem késő. Inkább viselek egy nem szép heget a karomon, minthogy tovább fajuljon és ne adja Isten rossz indulatúvá növekszik ez az egész. Itt jegyezném meg, hogy a kutyáim imádnak napozni. 5 percnél többet nem engedélyezek nekik sem a napon. Sokan azt mondják már hülye vagyok és beteges. Gondolom az ilyen emberek nem éltek át 2-szer 2 hetet amíg megjött a szövettan eredménye...

Nemrég sajnos 1 órát ültem az M7-en a dugóban, és azt hittem felgyullad a karomon a bőr annyira égette a nap. (sajnos klímám sincs). Már törölközővel, pulóverrel takartam a kezem és sajna ez sem volt elég, csúnyán leégett az a testrészem amit ért a napsugárzás. (azóta lesem az anyajegyeimet, hogy károsodás nélkül megúsztam-e ezt az utat). Na itt lett végleg elegem, és akkor eldöntöttem, hogy nem halogatom tovább, muszáj a fólia.

A kollegámat kérdeztem, hogy ő hol fóliáztatott, és ő ajánlott titeket, hogy nagyon meg volt a munkátokkal elégedve, így olvastam a honlapotokat, és így jutottam el a fórumig. 

Az árajánlatod maximálisan kielégített, és ahogy írtad, hogy a B oszlop mögötti rész 5000 Ft-al kerül kevesebbe, így azt hiszem az a pár ezer forint nem oszt vagy szoroz, így biztos, hogy az első oldalsó üvegere is szeretnék fóliát. Mivel sajnos a képzelő erőm nem az igazi, így következő fizetésem környékén (1 hét múlva) felkereslek titeket időpont egyeztetés céljából, és hogy akkor a saját szemeimmel is láthatom, hogy milyen fóliákat tudsz nekem ajánlani.
És most már látom, hogy mi a különbség az olcsó gagyi és a minőségi kicsit drágább között:)


Addig is további sikerekben gazdag munkát és eme hatalmas melanóma elleni feladatban rengeteg kitartást és erőt kívánok!

 

Nagy Tímea

 

2. McCain egészséges, mint a makk

A hétvégére ígérték, de az AP már pénteken tudósított John McCain egészségi állapotáról. A hírügynökség munkatársai csütörtökön órákon át tanulmányhozhatták az összesen 1173 oldalnyi orvosi jelentést. Összességében megállapították, hogy McCain nem rákos, mi több, korát meghazudtolóan egészséges.

McCainnel kapcsolatban a legfőbb aggály az volt, hogy 1999-ben, 2000-ben és 2002-ben összesen négy rákos daganatot távolítottak el szervezetéből. Mindegyik esetben a börrák legveszélyesebb formája, melanóma támadta meg szervezetét. A négy daganat közül hármat nagyon korai stádiumban operáltak ki, ezek semmilyen veszélyt nem jelentenek. A 2000-ben kioperált azonban az orvosok szerint közepesen veszélyes volt - ez az, ami miatt hosszú sebhely csúfítja arcát.

Ugyanakkor az orvosi vizsgálatok szerint ez utóbbit is sikerült teljesen kioperálni, és a daganat nem nőtt vissza. Az AP egy független orvosszakértőt, a philadelphiai Fox Chase Rákközpont melanómaprogramjának vezetőjét, Stuart Lessint is kifaggatta. "[McCain] még nem gyógyult meg" - kezdte opponenshez méltóan szakvéleményét Lessin, de végül ő is arra jutott, hogy bár a közepesnek osztályzott melanóma tízéves túléléséi rátája 65 százalékos, mivel McCain betegsége óta már nyolc év telt el, tíz százaléknál is kisebb az esélye, hogy újra megbetegedjen. Összességében 5-8 százalékra becsülte annak esélyét, hogy újabb melanómája legyen. Ezt azonban rendszeres ellenőrzéssel könnyű felderíteni.

Márpedig az orvosi iratok tanúsága szerint McCain orvosai megtanították nejének, hogy hogyan vizsgálja meg az elnökjelölt bőrének azon felületeit, amik takarva vannak, vagy nehezen elérhetőek. Az orvosi papírok részletességére jellemző, hogy még McCain idei fülmosásáról is beszámolnak.

McCain összességében is makkegészségnek tűnik - leszámítva egy-két, öregekre jellemző problémát, mint amilyen például a magas koleszterinszint. "Fiziológiailag sokkal fiatalabb, mint a tényleges életkora" - nyilatkozta róla kezelőorvosa, John Eckstein. Az AP-nek példaként azt hozta fel, hogy a cardio-stresszteszten McCain tíz percet is kibír a futópadon, miközben nála évtizedekkel fiatalabb páciensek 5-7 perc után kidölnek.

McCainre az utóbbi időben hatalmas nyomás nehezedett, hogy hozza nyilvánosságra egészségügyi iratait. Most legalább már azt tudhatjuk, hogy a republikánus elnökjelöltnek semmi baja. Demokrata riválisai, Hillary Clinton és Barack Obama ezidáig adósak az elszámolással, még nem hozták nyilvánosságra orvosi feljegyzéseiket. A Time beszámolója szerint [1] Obama eddig csak arról nyilatkozott, hogy leszokott a dohányzásról.

 

Forrás: index.hu

 

 

Termékeinket keresd a fóliázó szakműhelyekben!

 

 

A Thomy Folia által szerkesztett oldalakon található minden anyag a szerzői jog védelme alatt áll. Másolásuk törvénybe ütköző cselekedet, melynek minden esetben a következménye, hogy eljárást, kártérítés- és szerzői jogdíj megfizetést von maga után.