A nap elől nem elbújni kell

Thomy® Folia a családod UV védelmi szakértője

 

 

A meteogyógyász szerint bár már tavasszal négyes szintű lehet az UV-sugárzás mértéke, ajánlott megkezdeni a szervezet naphoz szoktatását.


A téli hónapok után már néhány nappal, akár négyes szintű is lehet, azaz a szeptember elejivel megegyező az UV-sugárzás mértéke – mondta a Népszavának Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója. Ennek semmi köze a hőmérséklethez, az UV-sugárzás alapvetően a Nap magasságával van összefüggésben. Nyár végén azonban legtöbbünk kellő barnasággal, azaz védelemmel rendelkezik, ezért a mostani időszak a veszélyesebb, ezért nagyobb körültekintésre van szükség. Viszont fontos, hogy napozzunk és beszerezzük a D-vitamin termeléshez szükséges sugárzásmennyiséget. A létfontosságú anyagnak a mérsékelt övben általános a hiánya, télen szinte kötelező a pótlása, most azonban természetes úton szerezhetjük be.
 

 

Thomy® Folia a családod UV védelmi szakértője

 


Nem kell elbújni

Tavasszal sok napsütést és kellemes hőmérséklet várható, nyugodtan lehet, sőt a fokozatos barnulás érdekében ajánlott is napozni. Már, aki erre képes, vannak ugyanis, akik nem tudnak lebarnulni, számukra, a kisgyerekeknek pedig mindenképpen a megfelelő készítmények használata „marad”. A déli erős napsugárzás ellen napernyővel, megfelelő öltözékkel is célszerű védekezni, bár jó tudni, hogy a nap sugarai a nagyon vékony szöveten képesek áthatolni, ezért „nincs mese: kenniük kell magukat.” A szemünk, a retinánk védelméről is gondoskodni kell, fontos a megfelelő napszemüveg használata. Sokan nem tudják, de hűvös időben ugyanúgy le lehet égni, amit viszont feltétlenül el kell kerülni. A túlzásba vitt napozás ráadásul öregíti is a bőrt, ahogy a szolárium is. Annak UV-A sugarai mélyen behatolnak a bőrbe. A káros hatások összegződnek, és növelik a bőrrák kialakulásának kockázatát. Az UV-B sugaraktól egyrészt lebarnulunk, másrészt melanin pigment termelődik, és ezek megfelelő természetes védelmet nyújtanak a sötétebb bőrűek számára.

Forrás: nepszava.hu

 

 "A bőrrák egyetlen ellenszere a megelőzés" - Thomy

 

Családod UV védelmi szakértője a Thomy® Folia

 

 

  

 

 

A Thomy® Folia által szerkesztett oldalakon található minden anyag a szerzői jog védelme alatt áll. Másolásuk törvénybe ütköző cselekedet, melynek minden esetben a következménye, hogy eljárást, kártérítés- és szerzői jogdíj megfizetést von maga után.
Más holnapokon való közzétételükhöz a szerző hozzájárulása szökséges. A honlap design-ja képzőművészeti alkotásnak minősül, ezért az külön is védelmet élvez. A honlap, mint egyedi összeállítás gyűjteményes műnek számít, és akkor is megilleti a védelem, ha egyes részei, összetevői egyébként nem részesülhetnének védelemben.
Részben illetve teljes másolásuk törvénybe ütköző cselekedet.
Következménye: minden esetben eljárást,- kártérítés valamint a szerzői jogdíj megfizetése.
A weboldal használatával a felhasználó automatikusan elfogadja a felhasználási feltételeket.
A tartalom fent jelzett módon történő felhasználás alapján keletkező díjfizetési kötelezettség elmulasztása esetén, felhasználó vállalja az ezzel járó jogi,- és anyagi következményeket.
A szerzői jogdíj mértéke a felhasznált tartalomtól függően, aloldalanként 100,000 Ft. + áfa.