A gyár története

A CPFilms TÖRTÉNETE

A gyárat az ötvenes években alapították Martinsvilleben, melynek neve: Martin Processing volt. Szőnyegekhez használt szövetek merítésével - színezésével kezdett a cég, melyet később poliészter filmmel váltottak fel. Ezután a szőnyegpiacról fokozatosan kivonultak. Jelenleg a CPFilms vezető szerepet tölt be a síküveg-fólia piacon világszerte. Ez a pozíció magas szintű kutatás-, technológia-, gyártási színvonal és kapacitás valamint nemzetközi kereskedelmi hálózat és a kiváló kiszolgálás eredménye. A SOLUTIA cég 1999-ben a CPFilms megvásárlása mellett döntött. Azóta annak független divíziójaként működik. 

 
 

 

 A CPFILMS FÓLIAGYÁR TERVEI

Az elmúlt években 50 millió dollárt fektettek be a gyárba. A közeljövőben további modern gépek vásárlásával növelik a termelést a világon megtalálható gyáregységekben 56.000 négyzetméteren, ami a poliészter fóliák feldolgozására szolgál és ahol kb. 700 szakembert alkalmaznak, akik eddig eltöltött balesetmentes munkaideje összesen meghaladta a 4 millió munkaórát. A gyárban a nap 24 órájában gyártják -e kiváló minőségű terméket.

A CPFilms tavalyi bevétele elérte a 3.5 billió dollárt. Kínában építik a következő gyáregységet, melyet a legmodernebb gépekkel szerelnek fel. A fóliák fejlesztésén 19 szakember foglalkozik nagyon jó eredményekkel. Célul tűzték ki maguk elé a termékek élettartamának növelését. Hosszútávon ennek a csoportnak a feladata az új technológiák kifejlesztése, ami mind a napfényvédő, mind a biztonsági fóliák teljesítményének növelését teszi lehetővé. Már a gyártósorokon vannak az új méretben gyártott fóliák, melyeknek szélessége 182 cm.

Új fólia típusok jelennek meg a közeljövőben a Magyarországon a -nál melyek kiváló tulajdonságait, adatait az újdonságoknál megtalál. Egyre több technika és eszköz kerül kifejlesztésre- kipróbálásra, mielőtt elfoglalja helyét a gyártási folyamatban. Ez teszi a CPFilms-et piacvezetővé és a legnagyobb fólia előállítóvá a világon. 

 

A CPFILMS ÁLTAL GYÁRTOTT FÓLIÁK EDDIG NEM ISMERT FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEI

Karórák háttér világítása, érintéses képernyő "vezető" fólia bevonata, Polaroid film, autó feliratok fémes megjelenítése, a világon futó autók 85% -ának az első szélvédője a CPFilms által gyártott színtelen műgyanta réteggel van ellátva a szilánkos törések ellen (ragasztott szélvédő).

 A Thomy Folia által szerkesztett oldalakon található minden anyag a szerzői jog védelme alatt áll. Másolásuk törvénybe ütköző cselekedet, melynek minden esetben a következménye, hogy eljárást, kártérítés- és szerzői jogdíj megfizetést von maga után.
Más holnapokon való közzétételükhöz a szerző hozzájárulása szökséges. A honlap design-ja képzőművészeti alkotásnak minősül, ezért az külön is védelmet élvez. A honlap, mint egyedi összeállítás gyűjteményes műnek számít, és akkor is megilleti a védelem, ha egyes részei, összetevői egyébként nem részesülhetnének védelemben.
Részben illetve teljes másolásuk törvénybe ütköző cselekedet.
Következménye: minden esetben eljárást,- kártérítés valamint a szerzői jogdíj megfizetése.
A weboldal használatával a felhasználó automatikusan elfogadja a felhasználási feltételeket.
A tartalom fent jelzett módon történő felhasználás alapján keletkező díjfizetési kötelezettség elmulasztása esetén, felhasználó vállalja az ezzel járó jogi,- és anyagi következményeket.
A szerzői jogdíj mértéke a felhasznált tartalomtól függően, aloldalanként 100,000 Ft. + áfa.