A 18 éven aluliaknak törvénnyel tiltják meg a szolizást!

A 18 éven aluliaknak törvénnyel tiltják meg a szolizást Szlovákiában!
 

Thomy® Folia, melanoma, UV védelem, bababarát fólia, kisállatbarát fólia, szolárium

 


Az egészségügyi minisztérium és a közegészségügyi hivatal törvénybe iktatja a szoláriumok használatát 18 éven aluliak számára.

 

Thomy® Folia, melanoma, UV védelem, bababarát fólia, kisállatbarát fólia, szolárium

 Ezzel a megelőzést szeretnék erősíteni, egyúttal csökkenteni annak kockázatát, hogy a fiataloknál bőrrák alakuljon ki - közölte Zuzana Eliášová, a tárca szóvivője.

A Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség (IARC) minősítése alapján az UV-sugárzás rákkeltőnek számít, a 18 évnél fiatalabbak pedig veszélyeztetett csoportnak számítanak,
mivel a bőrük még vékonyabb, emiatt érzékenyebb az UV-sugárzás káros hatásaira.

 

Thomy® Folia, melanoma, UV védelem, bababarát fólia, kisállatbarát fólia, szoláriumAndrea Kalavská (Smer-jelölt) miniszter emlékeztetett arra, hogy az IARC kutatásai igazolták, az UV-sugárzásnak kitett fiatalok körében nő a veszélye a bőrbetegségek, a melanóma kialakulásának életük későbbi szakaszaiban. Elsősorban a 30 évnél fiatalabb nők esetében mutatható ki ma a melanóma kialakulásának elterjedése.
 

Ján Mikas tiszti főorvos a megelőzés, illetve és a szolgáltatók felelősségteljes viselkedésének erősödését várja az intézkedéstől.
Megemlítette, hogy ma ugyanis mindössze egy európai műszaki normából adódott a szoláriumozás korlátozása a fiatalok számára.
"A gyakorlat viszont azt mutatta, hogy ez a norma nem elegendő.
 

Thomy® Folia, melanoma, UV védelem, bababarát fólia, kisállatbarát fólia, szolárium


A vonatkozó törvény már túl van a tárcaközi egyeztetésen, hamarosan a kormány asztalára kerül, amennyiben pedig jóváhagyják, jövő év elejétől hatályba léphet.

Jelenleg a 18 éven aluliak számára tilos a szoláriumhasználat Ausztriában, Németországban, Belgiumban, Olaszországban, Svédországban, Norvégiában, Kanadában és az USA némelyik tagállamában.
A szolárium használatát nem ajánlja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sem.

Forrás: parameter.sk

 

 "A bőrrák egyetlen ellenszere a megelőzés" - Thomy

 

Családod UV védelmi szakértője a Thomy® Folia