6 veszélyes tévhit a napégésről

Nyáron érdemes ezekre a tévhitekre odafigyelni

Családod UV védelmi szakértője a Thomy® Folia
 
 

A napozással, napvédelemmel kapcsolatban több tévhit kering a köztudatban.

Az alábbiakban ezek közül tisztázunk néhányat Dr. Borbola Kinga, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa, klinikai onkológus segítségével.

Vízben nem érhet baj


Azt gondolnánk, hogy fényvédelemre csak a parton van szükség, pedig a vízben is könnyen leéghetünk. Az UV-fény – különösen a tiszta tengervízben – akár méterekig is lejuthat, éppen ezért sose felejtsük el úszás előtt alaposan bekenni naptejjel az egész testünket. Fontos, hogy számoljunk a víz fényvisszaverő hatásával is.

Védelmet nyújt az alapszín

Családod UV védelmi szakértője a Thomy® Folia


Az emberek többsége nyugodtan, olykor már mindenféle védelem nélkül napozik órákon át, ha korábban szerzett egy kellemes alapszínt, ugyanis azt gondolják, nem éghetnek le. Jó, ha tudjuk, hogy a bőr barnulása csupán egy védelmi reakció a nap káros sugaraival szemben. Az alapszín tehát nem jelenti azt, hogy a későbbiek során nem éghetünk le újra.

Árnyékban nincs veszély

Családod UV védelmi szakértője a Thomy® Folia


Felhős időben és szélben, valamint árnyékban is könnyedén megkaphat minket a nap, annak ellenére, hogy úgy érezzük, nem is éget. A felhőzet a sugárzás 80%-átátengedi és visszaveri, ahogyan a víz is a tóparton. Az árnyékos helyekre a napsugaraknak akár a 90 százaléka is behatolhat. Fontos tehát, hogy akkor is fokozottan védjük bőrünket naptejjel, ha árnyékban tartózkodunk.

Ruha alatt nem sülhetünk le

Családod UV védelmi szakértője a Thomy® Folia


A vizes ruha sem nyújt védelmet a nap káros sugaraival szemben. Ha például pólóban bemegy valaki a vízbe, könnyen leéghet. Fontos, hogy a vízi sportokat űző emberek tisztában legyenek ezzel, számukra mindenképpen speciális öltözet viselése ajánlott.

Biztonságban vagyunk az autóban

Családod UV védelmi szakértője a Thomy® Folia


Vigyázzunk, ha hosszabb útra indulunk autóval, mert felhúzott ablakoknál is könnyedén leéghetünk! A szélvédő csak az UV B-sugarakat szűri ki. Ám mivel az UV A-sugarak is károsak, az autóban is ajánlatos bekenni magunkat naptejjel.

Tejföl a megoldás

Családod UV védelmi szakértője a Thomy® Folia


A hideg tejtermék hűsítő hatása miatt ugyan nyújthat átmeneti enyhülést. A tejfölben - mint más tejtermékekben is - baktériumok élnek, amelyek meleg felületre - jelen esetben a felhevült bőrre - kerülve elszaporodhatnak,
és akár fertőzés is kialakulhat a leégés súlyosságától függően.
Jobban tesszük, ha egy langyos zuhany után hideg vizes borogatást vagy jégzselét teszünk a megégett területre.
A legfontosabb a hűtés, hogy megelőzzük a hólyagok kialakulását.
Emellett használjunk kimondottan erre a célra kifejlesztett gyulladáscsökkentő készítményeket.

 

Forrás: blikk.hu

 

Megrendelem az autóm üvegeinek UV védő fóliázását!!!

  

 

 "A bőrrák egyetlen ellenszere a MEGELŐZÉS" - Thomy

 

Családod UV védelmi szakértője a Thomy® Folia

 

 

Thomy Folia

 

A Thomy® Folia által szerkesztett oldalakon található minden anyag a szerzői jog védelme alatt áll. Másolásuk törvénybe ütköző cselekedet, melynek minden esetben a következménye, hogy eljárást, kártérítés- és szerzői jogdíj megfizetést von maga után.
Más holnapokon való közzétételükhöz a szerző hozzájárulása szökséges. A honlap design-ja képzőművészeti alkotásnak minősül, ezért az külön is védelmet élvez. A honlap, mint egyedi összeállítás gyűjteményes műnek számít, és akkor is megilleti a védelem, ha egyes részei, összetevői egyébként nem részesülhetnének védelemben.
Részben illetve teljes másolásuk törvénybe ütköző cselekedet.
Következménye: minden esetben eljárást,- kártérítés valamint a szerzői jogdíj megfizetése.
A weboldal használatával a felhasználó automatikusan elfogadja a felhasználási feltételeket.
A tartalom fent jelzett módon történő felhasználás alapján keletkező díjfizetési kötelezettség elmulasztása esetén, felhasználó vállalja az ezzel járó jogi,- és anyagi következményeket.
A szerzői jogdíj mértéke a felhasznált tartalomtól függően, aloldalanként 100,000 Ft. + áfa.